22 Ιούνιος, 2017

Το Ποτάμι είναι ο μοναδικός διαυγής πολιτικός χώρος για να απευθυνθούν οι πολίτες

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Στο Ράδιο Μετέωρα 90.3FM και τους δημοσιογράφους κ. Θανάση Βλάχο και κ. Βαγγέλη Ούτο φιλοξενήθηκε η Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων κ. Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ανέφερε: Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν αναλύσει όλοι τι έχει πετύχει και τι δεν έχει πετύχει η κυβέρνηση για την τελευταία συμφωνία. Εμείς ως Ποτάμι είχαμε πει εξ αρχής πως η καθυστέρηση δεν είναι υπέρ μας, πληρώσαμε την πολιτική μας ειλικρίνεια. Θα συνεχίζουμε να το κάνουμε διότι για εμάς προτεραιότητά μας είναι η Χώρα μας και επιτέλους να δούμε φως στο τούνελ που μας έχουν μπλέξει η ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο χρόνος που χάναμε ποτέ δεν ήταν υπέρ μας, το είχε πει ο Σταύρος Θεοδωράκης να τελειώνουμε με το θέμα της συμφωνίας, όχι να πούμε ΝΑΙ σε όλα όπως θέλουν να το παρουσιάσουν στην συγκυβέρνηση. Ο τρόπος είναι ένας για να υπάρξει αποτέλεσμα - σκληρή δουλειά - υπευθυνότητα – πολιτική βούληση και σοβαρότητα έστω και στα στοιχειώδη. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι έκαναν οι άλλοι 20 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τα κάνουν μέσα σε 2 χρόνια. Ως Ποτάμι δεχτήκαμε απίστευτη λάσπη από τα παπαγαλάκια του Τσίπρα και του Καμμένου – τα troll της Κουμουνδούρου – του κ. Παππά και του Καμμένου. Είχαμε ευθύνη και εμείς που στην αρχή δεν αντιδράσαμε σε αυτούς του λίβελλους μίσους και ψεμάτων που κατασκεύαζαν για εμάς. Παιδιά του Μπόμπολα μας έλεγαν – άλλοι όμως πάνε χέρι χέρι με μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεκδότες.

Για τις δημοσκοπήσεις και την κάμψη του Ποταμιού σχολίασε: Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πλέον αξιόλογες, αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο – τα αποτελέσματα για εμάς θα τα δούμε στην Κάλπη. Στην επόμενη βουλή το Ποτάμι θα είναι εντός. Η κοινωνία σε εμάς αντιδρά πλέον διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να έρθουν στο Ποτάμι και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και μας κάνει να ανησυχεί λιγότερο από άλλους. Για τους Πολίτες υπάρχει πεντακάθαρος πολιτικός χώρος για να απευθυνθούν και αυτό είναι Το Ποτάμι – μας κατηγορούν επειδή έχουμε δουλειές – μια σοβαρή πορεία ζωής – μας κατηγορούν επειδή δουλεύουμε αν είναι δυνατόν – έχουν χάσει κάθε μέτρο σοβαρότητας γιατί δεν μπορούν να βρουν τίποτα άλλο να μας προσάψουν. Στην Πολιτική δεν κατέβηκα για να βρω σώνει και ντε μια καρέκλα – για να εκλεγώ βουλευτής. Βγήκα μπροστά για να προσφέρω – να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες για βγούνε μπροστά στον πολιτικό στίβο. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο σπορ για τις γυναίκες η Πολιτική, σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Για τις εκλογές ανέφερε: Δεν βλέπω εκλογές, το ανέφερε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι τόσο βιδωμένοι με τις καρέκλες τους που θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα. Σε τοπικό επίπεδο αν το ποτάμι κατέβει μόνο του ή συνεργαζόμενο στις αυτοδιοικητικές εκλογές σχολίασε: Μας ενδιαφέρουν όλοι οι δήμοι της χώρας – όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα. Η αξιολόγηση του Δήμου Καλαμπάκας θα πρέπει να γίνει ανεξαιρέτως στο τέλος της θητείας της. Το θέμα του Προεδρικού διατάγματος για τις ενναλακτικές μορφές τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων είναι ένα θέμα που πονάει όλη την περιοχή και χρειάζεται να υπάρχει η πολιτική βούληση να συζητήσουμε σοβαρά και να αφήσουμε τα πολιτικό κόστος και να ασχοληθούμε με το αυτονόητο. Το θέμα αφορά όλο τον Δήμο και όχι 10 γραφικούς όπως λένε κάποιοι. Με τον φυσικό πλούτο που έχει η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας – είναι αδιανόητο να μην εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που έχουμε και να φεύγει κόσμος μας προς αναζήτηση εργασίας, ενώ μπορούμε αυτό να το αποφύγουμε.

Ακούστε το απόσπασμα:

* Η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα είναι Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων