23 Σεπτεμβρίου, 2015

«Το Ποτάμι είχε να αντιμετωπίσει την παραπλανητική πόλωση & τη διαρκή εκστρατεία λάσπης»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο KONTRA CHANNEL συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ήττα για το Ποτάμι, όμως η αθλητική του εμπειρία διδάσκει πως οι καλές ομάδες κτίζονται αντιμετωπίζοντας τις ήττες, εντοπίζοντας και διορθώνοντας τα λάθη που έχουν γίνει. Κατέγραψε ως αίτια της αποτυχίας, το σκηνικό πόλωσης που στήθηκε με βάση και τις δημοσκοπήσεις με αποτέλεσμα την αμφίπλευρη απώλεια ψηφοφόρων, την ανυπαρξία κομματικού μηχανισμού στην περιφέρεια και την αδυναμία να αντιμετωπιστεί επαρκώς η εκστρατεία λάσπης με στόχο το Ποτάμι από τη στιγμή της δημιουργίας του.

Συνέχισε, χαρακτηρίζοντας το Ποτάμι ως σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα του κέντρου, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί έλλειψης ιδεολογικού στίγματος ως αποτέλεσμα σύμπραξης ετερογενών δυνάμεων, καθώς όσοι συμμετέχουν ή στηρίζουν το Ποτάμι έχουν ως συνεκτικό χαρακτηριστικό την πρόταξη των μεταρρυθμίσεων και ειδοποιό διαφορά από κόμματα, όπως το Πα.Σο.Κ., που προωθούν κάποιες παρεμφερείς θέσεις, το ότι δεν έχουν εκθρέψει το πελατειακό κράτος και επιδιώκουν την αποκομματικοποίησή του.

Ο βουλευτής του Ποταμιού έδωσε μιαν επιπλέον διάσταση στην ερμηνεία της μεγάλης αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογές, εκτιμώντας πως από τον Ιανουάριο, περί τους 60.000 νέους έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στην επικείμενη κοινοβουλευτική θητεία, με δεδομένα τα στενά περιθώρια εντός των οποίων μπορεί να κινηθεί το νομοθετικό έργο, ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε πως το Ποτάμι θα συνεισφέρει με προτάσεις, ιδέες και λύσεις και θα ψηφίζει κατά περίπτωση σχέδια νόμου με κριτήριο το αν συμφωνεί προς το περιεχόμενό τους και αν είναι προς όφελος της χώρας.

Έκλεισε την τοποθέτησή του, διαπιστώνοντας πως το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι στα βήματα αυτού του Ιανουαρίου, ένδειξη πως τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα.

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.