17 Οκτωβρίου, 2016

Το Ποτάμι για τους σεισμούς στην Ήπειρο

Ποτάμι

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε ο περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου του Ποταμιού, Πέτρος Μπούγιας, για να να ενημερωθεί για τα μέτρα και τις δράσεις που υλοποιούνται από τους θεσμοθετημένους φορείς μετά το σεισμό 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε κοντινή ακτίνα από την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και τους ισχυρούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Ο κ. Μπούγιας σημείωσε πως τέτοιες ώρες δεν αρκούν μόνο ευχολόγια και δηλώσεις συμπαράστασης από τα πολιτικά κόμματα, αλλά απαιτείται ουσιαστική συμβολή και έμπρακτη αρωγή. Γι΄αυτό το λόγο έθεσε στη διάθεση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ιωαννίνων στελέχη του κινήματος με επαγγελματική ιδιότητα του Μηχανικού, για να αξιοποιηθούν κατά το δοκούν προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την αυτοψία σχολικών κτιρίων αλλά και άλλων κτιριακών δομών της περιφέρειας ανά το νομό Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του ο κ.Καχριμάνης τόνισε πώς πάρθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως για παράδειγμα η αναβολή αθλητικών διοργανώσεων, το κλείσιμο σχολείων-πανεπιστημίων ενώ δρομολογήθηκαν και οι απαραίτητες επί τόπου αυτοψίες. Ενώ ανέφερε ότι οι μετασεισμοί είναι θετικό γεγονός γιατί έτσι εκτονώνεται το φαινόμενο και συνέστησε ψυχραιμία όπως και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού σχεδιασμού και Προστασίας ο κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Οι φυσικές καταστροφές δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά των τοπικών κοινωνιών. Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεσμοθετημένων φορέων και των πολιτικών κομμάτων οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Ευχόμαστε σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα για τους ταλαιπωρημένους πολίτες της Ηπείρου και άμεση αποκατάσταση των υλικών ζημιών.