5 Νοέμβριος, 2018

Το Ποτάμι εκφράζει αυτά που κανείς άλλος δεν μπορεί στην πολιτική

Ποτάμι

Συνέντευξη του επικεφαλής του Ποταμιού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Beyond TV και τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Αισιόδοξος για την πορεία του Ποταμιού μετά την επιτυχία που είχε το συνέδριό του εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OpenTV. «Εκφράζουμε κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να εκφράσει στον πολιτικό χώρο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Στο ερώτημα αν τον πτοούν οι δημοσκοπήσεις απάντησε ότι έχει επιλέξει να συνεχίζει παρά τα όποια εμπόδια συναντά. «Προφανώς οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πάντα ευχάριστες», συμπλήρωσε, «αλλά έχουμε και τις δημοσκοπήσεις που γίνονται ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού - οι οποίοι θα πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές - και εκεί το Ποτάμι είναι τρίτη δύναμη».

Ερωτώμενος από την Έλλη Στάη για τις διαφορετικές τοποθετήσεις βουλευτών στο συνέδριο είπε ότι «όλοι οι βουλευτές συμφωνούν στην αυτόνομη πορεία και όλοι συμφωνούν με τις πολιτικές μας προτεραιότητες». Για τις μετεκλογικές συνεργασίες που όπως του επισημάνθηκε «εκεί υπάρχουν οι περισσότερες διαφωνίες» είπε ότι «το κάθε στέλεχος μπορεί να έχει τις απόψεις του, τις αποφάσεις όμως τις παίρνει το συνέδριο». Και συνέχισε: «Οφείλουμε βέβαια να έχουμε έτοιμες τις προτεραιότητές μας για μια κυβερνητική συνεργασία την επόμενη ημέρα. Η απόφαση μας είναι ότι στηρίζουμε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή προοδευτική διακυβέρνηση που θα συμφωνήσει με τις προτεραιότητές μας».

Αναφερόμενος στα όσα είπαν στο συνέδριο του Ποταμιού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Δραγασάκης και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ.Χατζηδάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν δίνει και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσει να στηρίζει αυτά που είναι για το καλό της χώρας.

Τέλος, στις επίμονες ερωτήσεις της Έλλης Στάη σχετικά με την αντίδραση του Ποταμιού στη σύλληψη Παπαντωνίου και τις πολιτικές ευθύνες εκείνης της περιόδου ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε: «Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα και πώς το βλέπει το Ποτάμι. Εμείς θεωρούμε τον εκσυγχρονισμό και τα χρόνια του Σημίτη, ωφέλιμα για τη χώρα. Ήταν η περίοδος που η χώρα σταθεροποιήθηκε, η χώρα είχε μια ευρωπαϊκή πορεία και μπήκε στο ευρώ. Αυτά είναι πολύ μεγάλα επιτεύγματα τα οποία τα έχει πετύχει ο Πρωθυπουργός Σημίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άλλη ανάγνωση εκείνης της περιόδου. Λέει ότι ήταν μια κακή περίοδο ο εκσυγχρονισμός, είναι κακιά λέξη ο «εκσυγχρονισμός». Για μιας είναι και καλή λέξη και καλή περίοδος. Άλλο αυτό και άλλο η τόλμη μας να λέμε ότι όλοι θα πρέπει να δίνουν πολιτικές απαντήσεις και για τα κακά και για τα καλά που συμβαίνουν στην περίοδό τους».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τα tweets: