22 Απριλίου, 2019

Το Ποτάμι είναι το μόνο καθαρό φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε διακαναλική συνέντευξη

Ο τρόπος χειρισμού του μεταναστευτικού προβλήματος, με την ανισοβαρή πολιτική της Ε.Ε, ήταν το πιο αρνητικό θέμα που χειρίστηκαν τα όργανα της Ε.Ε και το πολύ γενναιόδωρο πρόγραμμα για την έρευνα και την τεχνολογία, από το οποίο επωφελήθηκαν όλες οι χώρες, όπως και η Ελλάδα, το πλέον θετικό σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι αναφερόμενος στο λόγο που τον οδήγησαν για πρώτη φορά στην πολιτική, τόνισε: “Η εμπειρία της συνεργασίας μου με την Ε.Ε, την UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης μου δίνουν την δυνατότητα να συμβάλλω σε θέματα που αφορούν την επιστημονική έρευνα, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως οι σεισμοί, τα τσουνάμι και άλλοι φυσικοί κίνδυνοι” και απαντώντας στην ερώτηση “Γιατί με το Ποτάμι;” είπε: “Είναι ένας έντιμος πολιτικός χώρος χωρίς σκάνδαλα. Είμαι ένθερμος οπαδός της ηθικής στην πολιτική και αυτό είναι το βασικό μου κριτήριο. Πρόκειται για ένα καθαρό φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα”.

Τέλος, ο διακεκριμένος επιστήμονας έδωσε την είδηση πως “μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 20 Μαρτίου, τα όργανα διακυβέρνησης της Ε.Ε αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν για την επταετία 2021-2028 τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας με το ποσό μαμούθ των 100 δις ευρώ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να έχει μια πολύ καλή αφετηρία και να εκμεταλλευτεί τα κονδύλια αυτά”.

Δείτε το βίντεο: