13 Φεβρουαρίου, 2019

Το Ποτάμι είναι η λύση στο κλίμα διχασμού που καλλιεργούν τα δύο μεγάλα κόμματα

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου, Κατερίνα Μπακογιάννη, καλεσμένη στο Action24 και στην εκπομπή Χ2 του Γιάννη Πολίτη.

Άρχισε λέγοντας πως «Η οικονομία δεν είναι λόγια. Γιατί αν ήταν λόγια θα είχε ανακάμψει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα πήγαινε καλύτερα όπως λέει η Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά μέσα σε αυτό το κλίμα διχασμού που καλλιεργούν τα δύο μεγάλα κόμματα».

Παράλληλα τόνισε πως αν δεν υπήρχε το Ποτάμι σήμερα, κάποιος θα έπρεπε να το εφεύρει γιατί είναι η λύση σε αυτόν τον διχασμό. Έχει κρατήσει απόλυτα συνεπή στάση χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Συνέχισε λέγοντας πως η οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει αν οι πολιτικές που υποστηρίζονται από τα δυο μεγάλα κόμματα κάθε φορά είναι με γνώμονα το πολιτικό κόστος.

Αναφορικά με το εάν το Ποτάμι γέρνει πιο πολύ δεξιά ή αριστερά, η Κατερίνα Μπακογιάννη τόνισε πως το Ποτάμι υποστηρίζει λύσεις και όχι κόμματα. Στηρίζοντας ένα πρόγραμμα για συγκεκριμένες προτάσεις δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκανοίκι της εκάστοτε κυβέρνησης. «Θα υποστηρίξουμε μια κυβερνητική λύση βάσει προγραμματικών θέσεων».

Αναφερόμενη στο "διαζύγιο" με το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε πως «το Ποτάμι αποχώρησε επειδή είδε να εφαρμόζονται ξανά παλιές πρακτικές».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι το Ποτάμι ειναι απαραίτητο στη Βουλή ως τρίτος πόλος, ως κόμμα κοινής λογικής και λύσεων για να μπορεί να υποστηρίξει σωστές πολιτικές για την κοινωνία και τη χώρα.

Δείτε το βίντεο: