18 Ιανουαρίου, 2018

Το Ποτάμι έχει σχέδιο για ένα αποτελεσματικότερο κράτος

Ποτάμι

O Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Χριστόπουλου και του Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλου, «Πολυνομία και Κακονομία στην Ελλάδα - Ένα σχέδιο για ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος» από τη διαΝΕΟσις, στο Public του Συντάγματος.

Στη σύντομη παρέμβαση του ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει το Ποτάμι από την ίδρυσή του. Να είναι υποχρέωση των υπουργείων όταν προτείνουν έναν καινούργιο νόμο ή μια καινούργια τροπολογία να υπάρχει ο τελικός νόμος, τον οποίο θα έχουν προετοιμάσει οι γραφειοκράτες του κάθε υπουργείου. Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τις ενστάσεις του σχετικά με την πρόταση που διατυπώνεται στο βιβλίο οι υπουργοί να μην προέρχονται από τους βουλευτές. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης την ίδια λύση είχε σκεφτεί και ο ίδιος στα πρώτα του πολιτικά βήματα, αλλά όσο την έχει μελετήσει διαπιστώνει ότι θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα από αυτά που θα λύσει, καθώς από τη μία δεν υπάρχουν άνθρωποι, που θα εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να αναλάβουν υπουργικό αξίωμα που διαρκεί λίγους μήνες και από την άλλη οι βουλευτές θα «βγάζουν την ουρά τους» απ΄έξω θεωρώντας ότι είναι αποφάσεις των υπουργών και όχι του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις Πάνος Τσακλόγλου και ο Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος. Την παρουσίαση και τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος