15 Ιουλίου, 2015

Το Ποτάμι έχει σαφή εθνική στάση παραμερίζοντας το κομματικό όφελος

Γιώργος Μαυρωτάς

Είναι κοινή πεποίθηση ότι στη συμφωνία περιέχονται υφεσιακά μέτρα αλλά συγχρόνως και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις όπως η σύγκρουση με συντεχνίες και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Την Τρίτη 14 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στην εκπομπή του Αντώνη Λιάρου ActionDaily με βασικό θέμα συζήτησης τη συμφωνία που επετεύχθη στη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας πως μέσα σε 17 ώρες έγινε όση διαπραγμάτευση δεν έγινε σε διάστημα έξι μηνών και αναγνώρισε ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών απέτρεψαν την καταστροφή, επισημαίνοντας όμως ότι δεν έχουμε σωθεί ακόμα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε πως είναι κοινή πεποίθηση ότι στη συμφωνία περιέχονται υφεσιακά μέτρα αλλά συγχρόνως και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις όπως η σύγκρουση με συντεχνίες και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, ο κ. Μαυρωτάς, αφού τόνισε το γεγονός ότι το «Ποτάμι» έχει επιδείξει συνέπεια, παραμερίζοντας το κομματικό συμφέρον, δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πως το «Ποτάμι» στηρίζει εθνικά επωφελείς λύσεις. Τέλος συμπλήρωσε πως υπάρχουν μη κοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την εκπομπή:

https://www.youtube.com/watch?v=6YidW727Kr8

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος Ανώτατης Εκπαίδευσης.

15 Ιουλίου 2015, Action24