16 Ιουλίου, 2015

H χώρα σώθηκε από το «πραξικόπημα» της δραχμής

Γιώργος Μαυρωτάς

Πέρα από την ψήφιση υπάρχει και η υλοποίηση της συμφωνίας κι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται εκτός από ικανότητα και βούληση κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣKAI στην απογευματινή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Ανδρίτσου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, με βασικό θέμα συζήτησης την ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 15ης Ιουλίου.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας πως η ψηφοφορία είχε ευτυχή κατάληξη για τον Πρωθυπουργό και την χώρα εξαιτίας της υποστήριξης που έλαβε από την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υποστήριξη αυτή ως αντιπραξικόπημα απέναντι στο «πραξικόπημα» που επιχείρησε το λόμπι της δραχμής που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ψήφισε αντίθετα με την εισήγηση του Πρωθυπουργού.

Μάλιστα, όπως είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, οι εν λόγω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν εκ του ασφαλούς λέγοντας ότι «στηρίζουν αλλά δεν ψηφίζουν» θέλοντας να έχουν και τη πίτα ακέραιη (βουλευτικές έδρες, υπουργεία) και τον σκύλο χορτάτο (να «πουλούν» αντιμνημονιακό αγώνα). Όπως τόνισε, αυτή η στάση του «πήγαινε στη μάχη στρατηγέ μου κι εγώ θα στηρίζω από τα μετόπισθεν» μόνο με την ηθική της αριστεράς δεν ταιριάζει.

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι κ.κ. Σόιμπλε και Λαφαζάνης έχουν τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την πορεία στη δραχμή μόνο που το σχέδιο του κ. Σόιμπλε δεν είναι τόσο αστείο όσο το σχέδιο του κ. Λαφαζάνη με ντου στο Νομισματοκοπείο κ.λπ.

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε ότι πέρα από την ψήφιση υπάρχει και η υλοποίηση της συμφωνίας κι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται εκτός από ικανότητα και βούληση κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

16 Ιουλίου 2015, Action24