3 Σεπτέμβριος, 2015

Το Ποτάμι δεν θα γίνει το δεκανίκι του κ. Τσίπρα ούτε του κ. Μεϊμαράκη της ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ.

Ιάσονας Φωτήλας

Το Ποτάμι δεν θα γίνει το δεκανίκι του κ. Τσίπρα αλλά ούτε και του κ. Μεϊμαράκη, ούτε θα συγκυβερνήσει με τους ίδιους όρους που συγκυβέρνησαν οι ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, δήλωσε ο πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του κόμματος, Ιάσονας Φωτήλας, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ Επικαιρότητα με την Εύα Αντωνοπούλου, το βράδυ της Τετάρτης

Ερωτώμενος για τη στάση του Ποταμιού μετά τις εκλογές τόνισε, ότι για να προχωρήσει η χώρα και να βγει στο ξέφωτο, χρειάζονται μεγάλες συμμαχίες και το Ποτάμι είναι πρόθυμο να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μόνο αν επιτευχθεί ένα μίνιμουμ προγραμματικών κυβερνητικών συγκλίσεων.

Ερωτώμενος αν η ξεκάθαρη στάση του Ποταμιού το ζημίωσε δημοσκοπικά, απάντησε ότι το Ποτάμι δεν κοιτάει ευκαιριακά αποτελέσματα, ούτε λαϊκίζει αλλά λέει τα πράγματα όπως είναι σεβόμενο τη βούληση του ελληνικού λαού, που δείχνει ότι δεν θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας, μακριά από την αλαζονεία που δείχνει η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος λέει ότι «είτε θα κυβερνήσω μόνος μου, είτε θα σύρω τη χώρα εκ νέου σε εκλογές, αν δεν συνεργαστώ με τους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και μάλιστα άμεσα, ξεκινώντας από την ίδια τη Βουλή. Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν άνεργοι πολιτικοί, γι αυτό το ποτάμι πρότεινε να λαμβάνουν πολιτικές θέσεις μόνο όσοι αποδεδειγμένα έχουν κολλήσει ένσημα.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση ανέφερε ότι, η επιβολή του 23% ήταν μια ιδεοληπτική απόφαση του Συριζα, με στόχο να αποτελειώσει την ιδιωτική εκπαίδευση, προτιμώντας να βάλει χαμηλότερο ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας και όχι στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Το Ποτάμι έχει ξεκάθαρη θέση για τη παιδεία, διαφωνεί κάθετα με την επιβολή του ΦΠΑ 23% και στηρίζει την αύξηση των προτύπων σχολείων καθώς και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε ότι ο Σύριζα είναι ταυτισμένος με το παλαιό και σάπιο καθεστώς, καθώς για μια ακόμα τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και δασκάλων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχώρησε σε 2.500 αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, ως ένα από τα τελευταία ρουσφέτια της κυβερνητικής της θητείας.

Δείτε εδώ τα βίντεο με τις παρεμβάσεις του κ. Φωτήλα

Μέρος Πρώτο

 

Μέρος Δεύτερο

 

Μέρος Τρίτο

 


*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας.