20 Ιανουαρίου, 2017

Το Ποτάμι ακούει για την ειδική αγωγή

Ποτάμι

Με εκπροσώπους από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών,​ ​εργοθεραπευτές και οικογένειες που μέλη τους λαμβάνουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής συναντήθηκαν​ στελέχη τ​ου Ποταμιού από τους τομείς Πρόνοιας​ και Αναπηρίας​, Εργασίας και Υγείας.

Στην συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αιφνιδιαστική πρόθεση - με προσχηματική διαβούλευση τεσσάρων ημερών 23 με 27 Δεκεμβρίου- του ΕΟΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας να βάλει νέο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών ειδικής αγωγής. Όπως διεξοδικά αναλύθηκε η παρέμβαση αποσκοπεί στην περικοπή του προυπολογισμού μέσω της υπογραφής συμβάσεων με τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής, που μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών και στον κίνδυνο πολλών επαγγελματιών να διακόψουν την απασχόληση τους και να οδηγηθούν στην ανεργία. Η σημαντικότερη όμως απειλή είναι να διακοπεί η παροχή των υπηρεσιών ειδικής αγωγής, που λαμβάνουν άτομα από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το Ποτάμι θα συναντήσει και άλλους εκπροσώπους επαγγελματιών και οικογενειών και θα σταθεί αρωγό​ς​ σε όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και του δικαιώματος των οικογενειών για απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες.
​Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Συλλόγου οι εργοθεραπευτές Μαριάννα Ευαγγέλου, Γιάννης Σμοΐλης, Ειρήνη Λαμπίρη και η κα Ντίνα Λεγάτου εκ μέρους των οικογενειών ενώ το παρών έδωσαν οι πολιτικοί υπεύθυνοι του Πρόνοιας και Αναπηρίας Βασίλης Χαρόπουλος, του Τομέα Υγείας Σωτήρης Κουπίδης και οι συντονιστές του Τομέα Πρόνοιας και Αναπηρίας Μιχάλης Εγγονόπουλος και του Τομέα Εργασίας Θάνος Νίκου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την συνάντηση: