14 Ιουνίου, 2019

Το Ποτάμι άφησε το στίγμα του - Μόνο ένα δυνατό Κέντρο μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά

Λίνα Παπαδάκη

Για το Ποτάμι, τις πολιτικές εξελίξεις, το Κίνημα Αλλαγής, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και το δικό της μέλλον είτε στο Ποτάμι, είτε στη δημοσιογραφία, ακόμα και στην πολιτική μίλησε στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό για το TheCaller WEB TV η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη.

Το Ποτάμι δεν είναι απλά ένα κίνημα, είναι ένα κόμμα, που έδωσε νέα πνοή στην ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή, αποτέλεσε ένα πείραμα θετικής πολιτικής, ένα χειροποίητο κόμμα», υποστήριξε αρχικά η Λίνα Παπαδάκη και συνέχισε: «Στα 5 αυτά χρόνια το Ποτάμι άφησε το στίγμα του, δεν ζημίωσε τη χώρα, έκανε καλό, μπορεί να έκανε λάθη αλλά αυτά στοίχισαν στο ίδιο το κόμμα και όχι στη χώρα».

Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι για το Ποτάμι τώρα που αποχωρεί από την ηγεσία ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε πως «πρέπει να δούμε τις επόμενες κινήσεις, να επανεξετάσουμε τον αξιακό μας χάρτη. Το Ποτάμι δεν είναι ένα κλειστό κόμμα, δεν έβαλε λουκέτο, ο Γιώργος Μαυρωτάς, που μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη βεβαίως, είναι αυτός που θα πάει το ποτάμι στο συνέδριο τον Οκτώβριο».

Εν συνεχεία, μίλησε για τις πιο κομβικές στιγμές στην 5χρονη λειτουργία του Ποταμιού, ενώ αναφερόμενη στην αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, το χαρακτήρισε «συλλογική απόφαση» και πως «ήταν λάθος ο τρόπος εμπλοκής και απεμπλοκής από το ΚΙΝΑΛ».

Η ίδια ισχυρίστηκε πως «ένα δυνατό κέντρο είναι αυτό που χρειάζεται έτσι και αλλιώς η πολιτική σκηνή… μόνο ένα δυνατό κέντρο μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά».

Για το αν θα δώσει γραμμή το Ποτάμι τώρα που δεν θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, η Λίνα Παπαδάκη ξεκαθάρισε πως «δεν δίνουμε καμία κατεύθυνση στους ψηφοφόρους για το τι θα ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου, αλλά πρέπει να πάνε στην κάλπη και να μην επιλέξουν την αποχή».

Ερωτηθείσα για την «καυστική» κριτική της στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα πάρα πολύ ο Κώστας Καραμανλής να βγει να μιλήσει για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, απαιτώ οι άνθρωποι που έχουν θέση στην πολιτική και έχουν υπηρετήσει από πόστα όπως αυτό του πρωθυπουργού να μιλάνε, έχουν χρέος… οικονομικά έγιναν μεγάλα λάθη στην περίοδο δυκαυβέρνησής του».

Τέλος μίλησε για το δικό της μέλλον είτε στη δημοσιογραφία είτε στο Ποτάμι ή ακόμα και στην πολιτική, χωρίς να αποκλείσει τίποτα, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία που είχαν όσο ήταν στη θέση του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού.

ΠΗΓΗ: TheCaller