1 Απριλίου, 2019

Το Ποτάμι αδιαφόρησε για το πολιτικό κόστος

Θανάσης Χειμωνάς

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θανάσης Χειμωνάς στην εκπομπή Kontrast του KONTRA Channel

Τους λόγους που τον οδήγησαν στο Ποτάμι, ανέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κινήματος, Θανάσης Χειμωνάς στην εκπομπή Kontrast του KONTRA Channel. “Επέλεξα το Ποτάμι, επειδή πήρε κάποιες θέσεις αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, όπως ο νόμος για την ιθαγένεια, ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, η συμφωνία των Πρεσπών. Ήξερε ότι θα χάσει ψηφοφόρους, αλλά το έκανε”.

Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε στην πόλωση που χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό και την πίεση που δέχεται ο χώρος του κέντρου: “Το Ποτάμι είναι ζωντανό, απλά πρέπει να μεγαλώσει. Υπάρχει ένας πολύ δυνατός πυρήνας, κάτι που διαπίστωσα από κοντά στο συνέδριο. Το Ποτάμι σκοπεύει να έχει τη δική του αυτόνομη πορεία και να έχει μια φωνή που θα διαφέρει από αυτά που ακούγονται στον πολιτικό στίβο και που θα λέει κάποια πράγματα που ίσως να είναι δυσάρεστα, αλλά θα είναι η αλήθεια”.

Ο κ. Χειμωνάς δεν δέχθηκε την διαπίστωση πως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πάρει ψηφοφόρους από το Ποτάμι: “Νομίζω γίνεται το ανάποδο. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κινηθεί στα δεξιά. Δεν βλέπω καμία διάθεση από τη Νέα Δημοκρατία να ενδιαφερθεί για τον κόσμο που βρίσκεται στο κέντρο”, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος για χρόνια μας έλεγε ότι είναι ριζοσπαστική αριστερά, για επανάσταση, πως το ευρώ δεν είναι φετίχ κτλ. Δεν του βγήκε αυτή η ιστορία και επειδή είδε πως δεν καλύπτει κάποιος το χώρο αυτό, και το Ποτάμι δεν έχει μεγάλη δύναμη, είπε να επεκταθεί προς τα εκεί με τις γέφυρες που ρίχνει και τις μεταγραφές από το ΚΙΝΑΛ”.

Τέλος, αναφερόμενος στους λόγους που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, είπε: “Ακούγαμε εκφράσεις του στυλ πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του, γιατί είχε φύγει από αυτές την περίοδο 2010-15. Ακούγαμε μια ρητορική που θύμιζε πάρα πολύ τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον το ΚΙΝΑΛ έχει φτάσει να βγάζει ανακοινώσεις για τον Τζωρτζ Σώρος. Έφτασε στο σημείο να μιλάει για νεοφιλελευθερισμό που θέλει να καταπιεί την Ελλάδα και για τη Μέρκελ που φτωχοποίησε την Ελλάδα το 2010. Δεν μπορούσα να είμαι σε ένα τέτοιο κόμμα. Δεν με εξέφραζε. Οι εικόνες που είδα από το ΣΕΦ να είναι εκστασιασμένοι, να τραγουδάνε τον ήλιο, να χρησιμοποιούν όλοι μια ξύλινη γλώσσα, να μην υπάρχει αντιπολίτευση και να είναι μόνο μία γραμμή όπως στο ΚΚΕ, δεν μπορούσα να είμαι σε αυτό το κόμμα”.

Δείτε το βίντεο: