13 Ιουλίου, 2017

Το πολιτικό fair play δεν υπάρχει στο λεξικό της ΔΗ.ΣΥ

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Στο Ράδιο Σταγών και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκιάτα φιλοξενήθηκε η Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν.Τρικάλων κα Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα συμπεράσματα των εργασιών του Περιφερειακού συμβουλίου του Κινήματος στα Τρίκαλα.

Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Το Ποτάμι οργανώνει και διαφοροποιεί την στρατηγική του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο Ποτάμι θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και όχι αρεστοί σε όλους, για να αλλάξουμε προς το καλύτερο χρειάζεται να λέμε αλήθειες. Οι δημοσκοπήσεις δεν λένε για εμάς τίποτα -είναι ένα εργαλείο που το διαβάζουμε- ναι, όμως δεν κάνουμε την πολιτική μας σύμφωνα με αυτές. Στις επόμενες εκλογές θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις οπότε ας μη βιάζονται κάποιοι να ράβουν κοστούμι και να μην προκαταβάλλουν τις εξελίξεις. Το επόμενο διάστημα θα δείτε δράσεις από εμάς που θα δίνουν άμεσα λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών ανέφερε ότι «για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή είμαστε μία μετριοπαθή κεντρώα δύναμη που στο DNA μας έχουμε τον διάλογο, τις συνεργασίες και την πολιτική συνεννόηση. Το μπροστά και αριστερά – Το μπροστά και δεξιά δεν μας αφορά. Ο Επικεφαλής του κινήματος απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ όπως το ίδιο έκανε και η κα Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο μας τον Φεβρουάριο του 2016. Για να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση σε οποιοδήποτε ζήτημα συνεργασιών, πρέπει να υπάρχει πολιτικό fair play – οι μεταγραφές βουλευτών μας στην μέση της κοινοβουλευτικής περιόδου προς την ΔΗ.ΣΥ δυσκολεύουν ή αν θέλετε κόβουν οποιαδήποτε γέφυρα συνεργασίας».

Σε ερωτήσεις για το πολιτικό σκηνικό της χώρας επεσήμανε ότι «εκλογές δεν βλέπουμε - ούτε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις θέλει, ας περιμένουμε να δούμε για τον δεύτερο πόσο μεταρρυθμιστής θα είναι και ποιους θα επιλέξει στα ψηφοδέλτιά του. Παρά τους πανηγυρισμούς κάποιων πως κάτι αρχίζει να κινείται – ας δούμε την πραγματική οικονομία που δεν λειτουργεί δυστυχώς ακόμη τίποτα. Τα Capital Controls υπάρχουν ακόμη – άνθρωποι δεν πληρώνονται για την δουλειά τους – επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά. Εμείς στο Ποτάμι βγήκαμε μπροστά για να εκφράσουμε το πραγματικό κομμάτι της κοινωνία μας, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ακούστε το απόσπασμα:

* Η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα είναι Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων