9 Ιουλίου, 2015

Το πεπρωμένο της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γιώργος Μαυρωτάς

Η έξοδος από το ευρώ ανοίγει την κερκόπορτα για πολλά δεινά για την χώρα. Ειδικά εάν αυτό γίνει βάσει σχεδίου και με πρόθεση από την κυβέρνηση τότε αυτό συνιστά προδοσία.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στην εκπομπή του Αντώνη Λιάρου ActionDaily με βασικό θέμα συζήτησης την ύπαρξη συμφωνίας για την Ελλάδα ή την περίπτωση GrExit. Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας ότι: «Η έξοδος από το ευρώ ανοίγει την κερκόπορτα για πολλά δεινά για την χώρα» και συνέχισε ότι εάν αυτό γίνει βάσει σχεδίου και με πρόθεση από την κυβέρνηση τότε αυτό συνιστά προδοσία. Επεσήμανε ότι το Ποτάμι έχει κάνει κριτική για τη διαπραγματευτική διαδικασία την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους 5 μήνες, καθώς μια συμφωνία τον Μάρτιο θα ήταν πολύ καλύτερη μιας και όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαινε και το κόστος της συμφωνίας.

Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε και στο γεγονός να υπάρχει μια ρητή δέσμευση για τη διευθέτηση-ελάφρυνση του χρέους και ότι το πεπρωμένο της Ελλάδας είναι να βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για αυτό πρέπει να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί όπως έγινε τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Δεν έχουμε άλλο τρόπο, δεν έχουμε άλλο δρόμο και δεν υπάρχει άλλος χρόνος».

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

8 Ιουλίου 2015, Action24