24 Ιανουαρίου, 2017

«Το παρελθόν δεν μπορεί να αποτελεί διαρκές άλλοθι για την ανικανότητα της Κυβέρνησης»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2017, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στην εκπομπή «Γιάφκα» του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 989 με τον Σπύρο Χαριτάτο.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και Μ.Μ.Ε., κρίνοντας πως υλοποιήθηκε μεν, μετά από 40 συνεδριάσεις και εξέταση 30 μαρτύρων, ένα διαφωτιστικό έργο, που κατέληξε δε σε ένα πόρισμα χωρίς ενόχους, καθώς υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ κομμάτων – Μ.Μ.Ε. – τραπεζών αλλά όχι αποδείξεις. Παρομοίασε το τρίγωνο της διαπλοκής με αυτό των Βερμούδων, για το οποίο όλοι μιλούν αλλά κανείς δεν βρίσκει αποδείξεις. Παρατήρησε πως, αν μη τι άλλο, ήρθαν στο φως στοιχεία και λεπτομέρειες για τη δανειοδότηση των κομμάτων εξουσίας τα οποία, παρά το ότι λάμβαναν γενναίες κρατικές επιχορηγήσεις, κατέφευγαν σε τραπεζικό δανεισμό με αποτέλεσμα την υπερχρέωσή τους και έθεσε το ερώτημα της διαδικασίας αποπληρωμής στο οποίο τα κόμματα αυτά πρέπει να απαντήσουν.

Επεσήμανε πως και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ακολούθησε παρόμοιες πρακτικές, απλά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην έχει υπερχρεωθεί ανάλογα με ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. και κατά συνέπεια δεν δικαιούται να εξεγείρεται. Διαπίστωσε πως τα κόμματα συμφωνούν επί των πραγματικών δεδομένων που προέκυψαν κατά τους 9 μήνες των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής αλλά διαφωνούν επί των αξιολογικών κρίσεων που έγιναν. Ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα άλλων να κρίνουν εάν κάτι είναι παράνομο ή όχι, ενώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να κρίνει εάν είναι πολιτικά θεμιτή η εκμετάλλευση της εξουσίας και η λήψη δανείων από κρατικές τράπεζες με διορισμένες διοικήσεις προκειμένου να νοθευθεί ο πολιτικός ανταγωνισμός.

Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας πως τα σφάλματα του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελούν διαρκές άλλοθι για την ανικανότητα της Κυβέρνησης, η οποία αντί να κοιτάζει πώς θα ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη η οποία τη σφίγγει όλο και περισσότερο, ασχολείται με την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης. Κάλεσε, τέλος, την Κυβέρνηση να δει τη μεγάλη εικόνα και να προτάξει την οικονομία έναντι της μικροπολιτικής.

Ακούστε τη συνέντευξη:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής