6 Ιουνίου, 2016

Το παραμύθι των «κόκκινων» γραμμών συνεχίζεται...

Ποτάμι

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος διαψεύδει δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου σύμφωνα με τα οποία βρίσκεται ήδη στο τραπέζι της επόμενης αξιολόγησης η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για "κατασκευασμένες" ειδήσεις.

Στο ίδιο συνηθισμένο μοτίβο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Νεφελούδης αναφερόμενος στο ίδιο θέμα κατηγόρησε τους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντάς τους "παπαγαλάκια που ξεκίνησαν και πάλι όπως τότε με το ασφαλιστικό", απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα από τους δανειστές.

Δυστυχώς για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μπαγιάτικη ρητορική της περήφανης διαπραγμάτευσης και των υποτιθέμενων "κόκκινων" γραμμών. Αντ´ αυτού, οι πολίτες πληρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι νέους φόρους μετά από κάθε "σκληρή" διαπραγμάτευση, καθώς οι "κόκκινες" γραμμές διαγράφονται μονοκοντυλιά από τους εταίρους και δανειστές απουσία κάποιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης όπως ο περιορισμός της κρατικής σπατάλης που προτείνει με κοστολογημένο τρόπο Το Ποτάμι.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν να κατανοήσουν ότι όσο δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση ενός εθνικού πατριωτικού σχεδίου ανάταξης της χώρας, η «κούρσα προς τον πάτο» θα συνεχίζεται και η πλήρης απορρύθμιση στα εργασιακά θα έρθει για μια ακόμη φορά με την πλάτη στον τοίχο και τη δικαιολογία πως πρέπει να πάρουμε την υπό-δόση της υπό-δόσης μιας καθυστερημένης δόσης...