11 Νοεμβρίου, 2017

«Το νέο κόμμα πρέπει να είναι εργαστήριο παραγωγής λύσεων»

Ποτάμι

Ο πρώτος γύρος της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου κεντρώου φορέα, αύριο Κυριακή, λαμβάνει τέλος. Οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν έναν από τους εννέα υποψηφίους ο οποίος θα συγκροτήσει αυτό το εγχείρημα το οποίο θα αποτελεί τη νέα πρόταση στο χώρο του κέντρου.

Διαβάστε το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τα σχέδια που έχει για τον νέο πολιτικό φορέα:

Tην Κυριακή ψηφίζουμε για ένα νέο κόμμα που πρέπει να γίνει το κέντρο της Αλλαγής. Πρόσφατα παρουσίασα τις προτάσεις μου για το πώς πρέπει να είναι. Το νέο κόμμα πρέπει να είναι εργαστήριο παραγωγής λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η μεγάλη αποτυχία όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν σχεδιαστεί εδώ, από ανθρώπους που γνωρίζουν πως λειτουργεί η δική μας οικονομία, η δική μας κοινωνία. Αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσει το νέο κίνημα.

Πρέπει να ανατρέψουμε το σύστημα του λαϊκισμού, του κρατισμού, του παλαιοκομματισμού, το σύστημα των κολλητών. Με πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Το νέο κίνημα πιστεύει στην οικονομία της αγοράς, στη μέγιστη παραγωγική κινητοποίηση των ανθρώπων και ταυτόχρονα στην βοήθεια στους αδύναμους.Θέλουμε μια Ελλάδα φιλική στις επενδύσεις, μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Να τελειώνουμε με την γραφειοκρατία, την πολυνομία, με την αναχρονιστική λειτουργία του πολυέξοδου κράτους, με την υπερφορολόγηση που μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη.

Να μπει φρένο στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Με ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας για όλους τους πολίτες. Να εγγυηθεί για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ασφάλειας. Οι πολίτες που ζουν την οικονομική ανασφάλεια δεν πρέπει να έχουν ανασφάλεια και στους χώρους που κινούνται.

Οι θέσεις μου είναι συγκεκριμένες. Πρέπει να μειώσουμε τις γενικές γραμματείες των υπουργείων και να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τον ΑΣΕΠ. Να δώσουμε κίνητρα στη νέα γενιά για να μείνει και να παράγει εδώ. Οι μισοί νέοι της χώρας σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός «ταμείου εργασίας» προκειμένου να δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί η απασχόληση των νέων. Να απαλλάξουμε από ένα μέρος των εισφορών τις επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις. Αν από τις 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι μισές προσλάβουν έναν άνθρωπο θα μειωθεί εντυπωσιακά η ανεργία. Επιπλέον, να πάμε σε μείωση των φόρων και των εισφορών για τους νέους που ανοίγουν επιχείρηση. Να φτιάξουμε πρότυπα πειραματικά σχολεία και πρότυπα επαγγελματικά λύκεια σε κάθε νομό της χώρας. Nα διεθνοποιήσουμε τα πανεπιστήμιά μας ώστε να δέχονται αλλοδαπούς φοιτητές και να επιτρέψουμε τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια χωρίς κομματικές παρατάξεις, εκλογή στους φοιτητικούς συλλόγους με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Για να πείσεις όμως ότι μπορείς να γίνεις το κέντρο της Αλλαγής πρέπει πρώτα να εφαρμόσεις τις τομές που οραματίζεσαι για τη χώρα και στο κόμμα σου. Το νέο κίνημα δεν θα είναι προθάλαμος για κρατικές θέσεις και γραφείο εξυπηρετήσεων ημετέρων. Δεν θα έχει φατρίες, αποκλεισμούς και κλειστές πόρτες. Θα έχει ισοσκελισμένα οικονομικά με κόφτη δαπανών σε περίπτωση υπέρβασης και εγγύηση του αρχηγού με την προσωπική του περιουσία για τα χρέη του κόμματος.

Η δημιουργία του νέου κόμματος δεν είναι υπόθεση κάποιων στελεχών. Είναι υπόθεση των πολιτών. Όσοι πιστεύουν ότι το σημερινό πολιτικό σκηνικό πρέπει να αλλάξει, ας το δείξουν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους την Κυριακή.

Πηγή: Thestival