29 Ιουνίου, 2015

Το "ναι" είναι "ναι" στο ευρώ

του Παναγιώτη Καρκατσούλη Για το Ποτάμι υπάρχει μόνο μία απάντηση στο δημοψήφισμα και αυτή είναι το ναι. Το ναι δεν είναι ναι σε μία συμφωνία αλλά ναι στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.

Στο STAR και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Παναγιώτης Καρκατσούλης βουλευτής επικρατείας και πολιτικός υπεύθυνος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Για το δημοψήφισμα ο κ. Καρκατσούλης ήταν ξεκάθαρος. «Για το Ποτάμι υπάρχει μόνο μία απάντηση στο δημοψήφισμα και αυτή είναι το Ναι» είπε παίρνοντας τον λόγο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι το "ναι" αυτό δεν είναι απάντηση σε μία υποτιθέμενη συμφωνία, που εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι δεν ισχύει πλέον. αλλά "ναι" στο ευρώ. Μετά την δευτέρα αν η απάντηση είναι όχι αναρωτήθηκε ο κ. Καρκατσούλης ποια είναι τα επόμενα βήματα και είπε συγκεκριμένα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα αν η απάντηση είναι "όχι".

Για το θέμα των τραπεζών, ο κ. Καρκατσούλης ανέφερε ότι: Το αν θα ανοίξουν οι τράπεζες είναι μία διαδικασία που την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, όπως την ευθύνη έχει και για το γεγονός ότι οι τράπεζες έκλεισαν. Η συμφωνία την οποία είχε προτείνει δια της υπογραφής του ο κ. Τσίπρας ήταν μία πολύ βαριά συμφωνία και για αυτό δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανέφερε συγκεκριμένα και συνέχισε λέγοντας ότι είναι όμως η μόνη διαδρομή ώστε να μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε το μέλλον μας. «Μαζί με τα βαριά μέτρα υπάρχει και η μοναδική ελπίδα η χρηματοδότηση δηλαδή από την ΕΕ όπως το ΕΣΠΑ».

Η κυβέρνηση δυστυχώς επέλεξε να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις και προχώρησε απονενοημένο δημοψήφισμα είπε κλείνοντας ο κ. Καρκατσούλης.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την εκπομπή:

[youtube id="3Ucwr_crzj0"]

*Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι βουλευτής επικρατείας και πολιτικός υπεύθυνος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

29 Ιουνίου 2015, STAR