8 Μάρτιος, 2015

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι η σιωπή και η ανοχή

Γιώργος Γραμματικάκης

Σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτό του bullying αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργης Γραμματικάκης, μιλώντας στον Σπύρο Χαριτάτο στον Alpha. Μίλησε παράλληλα το περιβόητο γκράφιτι που καλύπτει πια τους τοίχους του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, ενώ σχολίασε και την πολιτική επικαιρότητα.

«Ο μη σεβασμός είναι θλιβερό χαρακτηριστικό του τόπου μας. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια και ειλικρίνεια για να αρχίσει η βελτίωσή του. Υπάρχουν τόσοι τόποι για να κάνει κανείς γκράφιτι. Είναι ένα πολύ ωραίο περιστατικό της καθημερινής ζωής (σ.σ. το γράφιτι), κάποιος σεβασμός όμως είναι επίσης απαραίτητος», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε για το ζήτημα του bullying που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί εκ νέου την επικαιρότητα: «το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι η σιωπή και η ανοχή. Ακούμε να συμβαίνουν πράγματα και δεν μιλάμε. Σκεπτόμαστε ‘’δεν είναι στη γειτονιά μας’’. Μπορεί όμως να είναι και στη γειτονιά μας».

«Περίπου έτσι έγινε και με τη Χρυσή Αυγή», συνέχισε. «Βλέπαμε ξυλοδαρμούς στη γειτονιά και λέγαμε ‘’δεν βαριέσαι, δεν είναι δικοί μας’’, μέχρι που φτάσαμε εκεί που φτάσαμε».

Ο κ. Γραμματικάκης υπήρξε παράλληλα επικριτικός απέναντι στον υπουργό Οικονομικών, για την πρότασή του να εκτελούν χρέη «ντέντεκτιβ» στην κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής οι πολίτες. «Δεν είναι αρχή αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής οι κρυμμένοι κατάσκοποι. Αυτό μάλλον θα μας εκθέσει. Μάλλον θα το πάρουν για αστείο», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση χάνει στα μικρά. Εκεί που νομίζεις ότι πάει καλά, μια μικρή αστοχία καταστρέφει το κλίμα». «Η κυβέρνηση χρειάζεται ψυχραιμία. Θέλει τη συμπαράσταση όλων και την εποικοδομητική κριτική μας», συμπλήρωσε.

* Ο Γιώργης Γραμματικάκης είναι ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Alpha