12 Ιούλιος, 2015

Το κρισιμότερο στοίχημα σε 56 λέξεις

Ποτάμι

Δεν έχει κοπάσει ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν οι χρήστες των social media τις 56 λέξεις που είπε ο Σταύρος στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής. Κι αυτό διότι οι χτεσινές και οι σημερινές κρίσιμες στιγμές επιβεβαιώνουν την επιλογή "πρώτα η Πατρίδα και μετά το κόμμα" .

Δύσκολα πολιτικός αρχηγός αφήνει την ευκαιρία να επικοινωνήσει απευθείας με τους πολίτες μέσα από τη Βουλή. Δύσκολα αφήνει στην άκρη τα θεμιτά κομματικά επιχειρήματά του για να προκρίνει μόνο ένα: Την ανάγκη να αφήσουμε τα λόγια που μας χωρίζουν και να πάμε στον πολιτικό στόχο που θα σώσει τη χώρα. Ούτε ήταν εύκολο για τους εισηγητές του Ποταμιού επίσης να παραιτηθούν από τις ομιλίες τους και να δηλώσουν ότι προσυπογράφουν τις 56 λέξεις του Σταύρου.

Αυτή τη νέα στάση στην πολιτική μας σκηνή χαιρέτισαν σχεδόν από το επόμενο λεπτό οι χρήστες των social media αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι στις τηλεοπτικές εκπομπές σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Με σχόλια υπέρ της λακωνικότητας λόγω της κρισιμότητας των στιγμών έως και σχόλια για την ανάκτηση της τιμής του πολιτικού κόσμου, πολίτες κατέγραφαν τη συμφωνία τους με την απόφαση του Σταύρου να επιταχυνθεί με ισχυρό ενωτικό μήνυμα η κρίσιμη συνεδρίαση.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι γνωστοί τρολίστες που συνεχίζουν ακόμη να σκιαμαχούν άκοπα και βέβαια με το αζημίωτο.

Οι 56 λέξεις του Σταύρου ήταν:

“Η αγωνία του κόσμου πρέπει να τελειώσει.

Μαζί και ο διχασμός.

Ας μην καθυστερούμε άλλο.

“Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση.”

Το Ποτάμι δεν εξουσιοδοτεί, το Ποτάμι απαιτεί από τον Πρωθυπουργό να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μείνει η χώρα στο φυσικό της χώρο, στην καρδιά της Ευρώπης.

Τα υπόλοιπα από την Δευτέρα.”

Δείτε το βίντεο:

12 Ιουλίου 2015