26 Μαΐου, 2018

Το Κίνημα Αλλαγής ως αυτόνομη δύναμη ευθύνης απέναντι σε διχαστικές πολιτικές

Γιώργος Μαυρωτάς

Συνέντευξη Μαυρωτά στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 FM

Την εγρήγορση στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. περιέγραψε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη συμμετοχή του στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 FM το πρωί της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018.

Αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας όπου επιβεβαιώθηκε η θέση του Κινήματος απέναντι στο διχαστικό δίπολο που επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συχνά συντηρούν τα Μ.Μ.Ε., τονίζοντας την επιλογή για προγραμματική αντιπολίτευση βάσει θέσεων, ώστε το ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι ένας πόλος πολιτικής σταθερότητας. Κατέστησε επίσης σαφές πως το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν ετεροπροσδιορίζεται. Διαμορφώνει τις δικές του θέσεις και με βάση αυτές αντιπολιτεύεται, παράλληλα με την οργανωτική του συγκρότηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών κατέγραψε την άποψη του Ποταμιού ότι δεδομένου ότι η αντιπολίτευση δεν έχει τη δυνατότητα προκήρυξης εκλογών, δεν πρέπει στον βωμό του αιτήματος των εκλογών να μην συζητούνται πράγματα που επείγουν, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος κ.ά. Τόνισε πως η παρούσα Κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ΚΙΝ.ΑΛ. και αυτό βέβαια θα εκφραστεί θεσμικά εντός Κοινοβουλίου, σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία.

Παραπέμποντας στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης, κατόπιν αιτήματος της κας Γεννηματά, συμπέραινε πως η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, απλώς παρουσιάζει εκθέσεις ιδεών. Έκανε τον διαχωρισμό μεταξύ πολιτικής αλλαγής και κυβερνητικής αλλαγής που συνδέεται με το αίτημα των εκλογών, κρίνοντας πως η πολιτική αλλαγή είναι κάτι ευρύτερο το οποίο έχει ανάγκη η χώρα (π.χ. η θεμελίωση των βάσεων για συνταγματική αλλαγή). Επέμεινε στην προγραμματική αντιπολίτευση, καθορίζοντας τη στάση στα νομοσχέδια με βάση τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. και όχι ανάλογα με το τι θέλουν ή τι κάνουν οι άλλοι.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανομίας στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι χρειάζεται εκτεταμένη συζήτηση καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο εμποδίζει τις προσπάθειες απομάκρυνσης όσων χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως βάσεις παρανόμων δραστηριοτήτων.

Ακούστε τη συνέντευξη:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου