29 Οκτωβρίου, 2018

Το εθνικό συνέδριο του Ποταμιού θα σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο

Γιώργος Μαυρωτάς

Στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία και την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, πιθανώς και με αποστολή πραγματογνωμόνων από την Ελλάδα ώστε να μην υπάρχουν υποψίες «κουκουλώματος», αναφέρθηκε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη συνομιλία του με τον Άρη Τόλιο στην εκπομπή «Η Στάση των Δύο» στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 FM, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018.

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση καθώς όπως είπε υπάρχουν θέματα που πρέπει να αλλάξουν όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η σταθερότητα των εκλογικών κύκλων, το άρθρο 16 με την απαγόρευση μη κρατικών ΑΕΙ κ.ά. Για το τελευταίο μάλιστα, επειδή η κυβέρνηση φαίνεται να μην θέλει να το συμπεριλάβει στην αναθεώρηση, υπογράμμισε ότι «το ταγκό της συναίνεσης που αναζητά τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει δύο» εννοώντας ότι πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ βήματα προσέγγισης, αλλιώς η Συνταγματική Αναθεώρηση θα ναυαγήσει λόγω της αδιαλλαξίας του.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε επίσης και στο 3ο συνέδριο του Ποταμιού, το επόμενο Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου 2018, λέγοντας ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος τόσο σε επίπεδο πολιτικής στόχευσης όσο και σε επίπεδο συμμαχιών, μετά την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ, καθώς βέβαια και σε οργανωτικό επίπεδο. Μάλιστα για τα ζητήματα οργανωτικής δομής, τόνισε το γεγονός του νέου θεσμού του Αντιπροέδρου και των Αναπληρωτών στις θέσεις των Γραμματέων, πρωτοβουλίες ώστε αφενός να εκφρασθούν τα μέλη του Ποταμιού και αφετέρου να φύγει η εντύπωση ενός αρχηγικού κόμματος. Μάλιστα για τη θέση του Αντιπροέδρου, ο κ. Μαυρωτάς όπως σχολίασε, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, κάτι που θα ξεκαθαρισθεί τις επόμενες μέρες.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του «Ποταμιού».

Πηγή: 9,84 FM