14 Οκτωβρίου, 2019

Το ελάχιστο

Σταύρος Μ. Θεοδωράκης

Αξιότιμη κυρία, αξιότιμοι κύριοι,

σας θυμάμαι στην προεκλογική περίοδο να αναφέρεστε συχνά στην αιμορραγία της Χώρας … στην υποχρεωτική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων μας.

Σας θυμάμαι να μας περιγράφετε πολιτικές που θα σταματήσουν και θα αντιστρέψουμε το φαινόμενο … πολιτικές που θα φέρουν πίσω τα παιδιά μας.

Λυπάμαι να πω πως οι εξελίξεις μέχρι σήμερα δεν σας δικαιώνουν.

Πολλοί υποστηρίζουν, μαζί τους και εγώ, πως τα παιδιά μας δεν θα γυρίσουν ποτέ πια πίσω … τα περισσότερα από αυτά δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω.

Δεν θα γυρίσουν πίσω γιατί οι πολιτικές που και σήμερα εφαρμόζετε είναι αντίγραφα των πολιτικών του διάτρητου του παρελθόντος μας … δεν στηρίζουν τους νέους … τους παππούδες τους στηρίζουν.

Δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω γιατί έχουν πλέον ζήσει σε ευνομούμενες κοινωνίες με ευταξία και αξιοπρέπεια και δεν αντέχουν να ζουν στην Ελλάδα της παραβατικότητας, της ανομίας και της αναξιοπρέπειας.

Δεν θα γυρίσουν πίσω γιατί έμαθαν πιά να εργάζονται ευσυνείδητα, σε περιβάλλοντα αυστηρά ίσως όμως δημιουργικά, περιβάλλοντα που σέβονται τον κάθε εργαζόμενο και την συμβολή του στο συνολικό τελικό αποτέλεσμα.

Δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω γιατί έχουν πλέον συνηθίσει σε δημόσιο βίο που ναι δεν είναι ο παράδεισος ούτε όμως η Ελληνική μιζέρια είναι, του πελατειακού κράτους και της ασυδοσίας.

Αξιότιμη κυρία, αξιότιμοι κύριοι,

εκτιμώ πως δεν θα κατορθώσετε να φέρετε πίσω τα παιδιά μας όπως όλοι εμείς επιθυμούμε … αναγνωρίζω πως αυτό είναι και δική σας ειλικρινής επιθυμία … αλλά δεν θα τα καταφέρετε … δεν θα τα καταφέρουμε.

Προσωπικά θα θεωρούσα ως μεγάλη επιτυχία να κατορθώσετε να αναστείλετε το φαινόμενο ή τουλάχιστον να μειώσετε τον ρυθμό του … δεν γνωρίζω πως εξελίσσεται … δεν έχω στοιχεία … ελπίζω να έχετε εσείς.

Αναγνωρίζω πως δεν είναι εύκολες οι περιστάσεις δεν υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως δεν θα τα καταφέρετε, όμως η Ιστορία μπορεί και να σας συγχωρέσει … να σας αναγνωρίσει ελαφρυντικά και να σας συγχωρέσει και οι Έλληνες πολίτες ίσως σας συγχωρέσουμε.

Όμως αξιότιμη κυρία, αξιότιμοι κύριοι,

ελπίζω να είναι καθαρό στην σκέψη σας πως ούτε η Ιστορία θα σας συγχωρέσει, ούτε οι Έλληνες πολίτες θα σας συγχωρέσουμε αν δεν δώσετε στα παιδιά μας την δυνατότητα να αποφασίζουν και αυτά ισότιμα, με όλους εμάς για το μέλλον της πατρίδας μας.

Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε … πολλοί υποστηρίζουν πως είναι το μόνο … μαζί τους και εγώ.

ΠΗΓΗ: metarithmisi.liberal.gr

Σχετικά