25 Απριλίου, 2019

Το χτύπημα που θα δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα είναι μεγάλο

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Κωνσταντινίδης στον ρ/σ Θέμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη

Την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη ευκολία τις Ευρωεκλογές του Μαϊου μοιράστηκε σε συζήτησή του με τον Γιάννη Πρετεντέρη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γιάννης Κωνσταντινίδης. "Το χτύπημα που θα δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα έχει συναφή χαρακτηριστικά με αυτά του χτυπήματος που δέχτηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2012. Η ένταση δε θα είναι το ίδιο μεγάλη, αλλά τα χαρακτηριστικά θα είναι συναφή", σημείωσε με την ιδιότητα του αναλυτή δημοσκοπήσεων ο Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Ερωτηθείς για το αν οι επόμενες Ευρωεκλογές θα έχουν εθνικά χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι δε θα πρέπει να έχουν γιατί το ευρωπαϊκό διακύβευμα και η επιλογή εκπροσώπων μας που θα συνομιλούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αξίζει της ξεχωριστής προσοχής μας, αλλά υπογράμμισε ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα δίνουν στις εκλογές τόνο μεγάλης δημοσκόπησης για τις εκλογές και τίποτα άλλο και αυτό είναι ανεύθυνο".

Μιλώντας τέλος για την πρόβλεψη επίδοσης του Ποταμιού στις Ευρωεκλογές, συνέδεσε την επίδοση κομμάτων όπως το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές με την αυτοδυναμία της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. "Αν υπάρξουν κόμματα που περάσουν το όριο του 3% στις Ευρωεκλογές, τότε θα δημιουργήσουν την εικόνα ότι υφίστανται ως εναλλακτικές επιλογές και για τις εθνικές εκλογές. Αυτό θα φέρει στο εθνικό κοινοβούλιο περισσότερα μικρά κόμματα και θα υποχρεώσει τη ΝΔ να προχωρήσει σε συνεργασία με άλλα κόμματα. Το ερώτημα είναι με ποια!", συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Σχετικά