18 Ιούλιος, 2015

Το χρηματιστήριο πρέπει να ανοίξει άμεσα

Γιώργος Αμυράς

Μετά τις 20 μέρες αργίας και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, οι ελληνικές μετοχές κινδυνεύουν με διαγραφή από τους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες.

"Κατώτερη των περιστάσεων η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, κομματική και αμφιλεγόμενη, ειδικώς δε για την ατραξιόν του ανασχηματισμού τον κ. Χαϊκάλη σας θυμίζω ότι προ μηνών ο ΣΔΟΕ τον είχε τσιμπήσει για φοροδιαφυγή καθώς είχε ...ξεχάσει να δηλώσει 50.000€ που είχε εισπράξει για μια διαφήμιση" ανέφερε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς.

Για το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου, ο κ. Αμυράς είπε ότι θα είναι "το βαρύτερο όλων, φέρνει φόρους, ακριβαίνει τρόφιμα και προϊόντα, μειώνει συντάξεις ωστόσο έφερε κι ένα διπλό καλό: δημιούργησε μια κοινοβουλευτική συμμαχία από όσους επιθυμούν την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και προκάλεσε το τέλος των ψεμμάτων και των κούφιων λόγων" ενώ πρόσθεσε ότι «αν μέχρι την Παρασκευή δεν ανοίξει το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εισηγμένες εταιρείες θα δεχθούν ένα τεράστιο πλήγμα, αφού μετά τις 20 μέρες αργίας και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, οι ελληνικές μετοχές κινδυνεύουν με διαγραφή από τους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες».

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Αμυράς είναι βουλευτής Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ

18 Ιουλίου 2015