23 Μαΐου, 2015

Το χειρότερο υφεσιακό μέτρο είναι η παρατεταμένη αβεβαιότητα

του Γιώργου Μαυρωτά Η αβεβαιότητα αυτή που επικρατεί κυρίως αυτούς τους 4 μήνες, έχει νεκρώσει την οικονομία με αποτέλεσμα αυτή να φθίνει ολοένα και περισσότερο.

Ο βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος Ανώτατης Εκπαίδευσης, Γιώργος Μαυρωτάς, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κανάλι Kontra και στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μαυρωτάς απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την εκτίμησή του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Δεν συμφωνώ με τη συμπεριφρά της Προέδρου της Βουλής στο περιστατικό με τον αστυνομικό» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού και σχολίασε πως «η κα Κωνσταντοπούλου επενέβη σε θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητάς της, γεγονός που ξένισε πολύ κόσμο».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η Πρόεδρος της Βουλής είναι θεσμός και πρέπει να σέβεται τόσο η ίδια τον ρόλο της, όσο κι εμείς να σεβόμαστε κι εμείς την ίδια». Πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κα Κωνσταντοπούλου ξεφεύγει από την ουδετερότητα του ρόλου της ως Προέδρου της Βουλής και, μάλιστα, σχολίασε πως «φαίνεται πως δεν θέλει να παίζει τον ρόλο του διαιτητή αλλά του πρωταγωνιστή των εντάσεων στη Βουλή». Τέλος, ο κ. Μαυρωτάς είπε πως η Πρόεδρος της Βουλής είναι σίγουρα πολύ τυπική και εργατική στα καθήκοντά της, ωστόσο, σημείωσε πως δημιουργεί ή εντείνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο κυβερνητικό έργο.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε πως η κυβέρνηση πήγαινε στη Ρίγα για να αποσπάσει απάντηση θετική για διαπραγμάτευση, αλλά παραπέμφθηκε ξανά στους θεσμούς.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του, έκανε την εκτίμηση πως «το χειρότερο υφεσιακό μέτρο είναι η παρατεταμένη αβεβαιότητα που αυτούς τους 4 μήνες έχει νεκρώσει την οικονομία με αποτέλεσμα αυτή να φθίνει ολοένα και περισσότερο».

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη:

[youtube id="7DClcX_nuI8"]

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος Ανώτατης Εκπαίδευσης

23 Μαΐου 2015, KONTRA