13 Ιουνίου, 2015

Το ατύχημα, αν υπάρξει, θα ειναι η ολική καταστροφή

του Σπύρου Λυκούδη Η χώρα έχει φτωχύνει δραματικά αλλά δεν έχει χρεοκοπήσει. Είναι άλλο πράγμα μία φτωχή Ελλάδα από μία ισοπεδωμένη, πτωχευμένη Ελλάδα. Ας βρούμε μία λύση τώρα.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης.

Ακολουθούν σημεία από την τοποθέτησή του στο πάνελ της εκπομπής:

«Οι ώρες είναι δραματικές. Μπορεί μέσα σε μερικά 24ωρα η χώρα να χει πέσει στην ξέρα. Το ατύχημα αν υπάρξει, θα ειναι η ολική καταστροφή.
Θελω να πω στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με ευκολία μιλάνε για ρήξη, ότι η χώρα έχει φτωχύνει δραματικά αλλά δεν έχει χρεοκοπήσει. Είναι άλλο πράγμα μία φτωχή Ελλάδα από μία ισοπεδωμένη, πτωχευμένη Ελλάδα. Ας βρούμε μία λύση τώρα.´Εστω και τώρα. Υπάρχει η κοινωνία που ανυσυχεί».

«Και η αντιπολίτευση πρέπει να προσέχει. Η εύκολη λύση είναι η εκδίκηση. Να τρίβει τα χέρια και να λέει «σας τα λέγαμε», «λουστείτε τα τώρα» κλπ. Αυτό μπορεί να ικανοποιεί αυτόν που το λέει αλλά δεν βοηθάει πουθενά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα όλοι είναι να σπρώξουμε την κυβέρνηση να βρει δρόμο. Και ο μοναδικός δρόμος είναι να επιχειρήσει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές.
Σήμερα φεύγει μία αντιπροσωπεία και πάει στις Βρυξέλλες. Δεν είναι τυχαία η σπουδή. Η Κυβέρνηση ελπίζω ότι συνειδητοποιεί το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει».

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

[youtube id="gZoHpNs30OM"]

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας

13 Ιουνίου 2015, MEGA