15 Μαΐου, 2019

Την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ τη βλέπει ως αλά καρτ δαίμονα και η ΝΔ ως αλά καρτ προστάτη

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γιάννης Κωνσταντινίδης, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά βρέθηκε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Σε ερώτηση για τις συνεργασίες του κάθε κόμματος στο ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε ότι "το Ποτάμι δηλώνει καθαρά ότι στρατεύεται στην Ευρώπη με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν και τη εν εξελίξει συμμαχία του με το ALDE, τη μοναδική φιλελεύθερη παράταξη στην Ευρώπη" και πρόσθεσε ότι "την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ τη βλέπει ως αλά καρτ δαίμονα, κάθε φορά που θέλει να μεταφέρει την ευθύνη για τα δύσκολα κάπου αλλού και η ΝΔ τη βλέπει ως αλά καρτ προστάτη, κάθε φορά που την έχει ανάγκη, χωρίς κατά τα άλλα να ακολουθεί τα ευρωπαϊκά θέλω".

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την αξία και την εφικτότητα των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είπε ότι "όσο πιο ξύλινα και εμμονικά αντιπαραθέτονται για το ποιος τα πήγε χειρότερα από τον άλλον με την οικονομία, τόσο περισσότερο το Ποτάμι χαίρεται, γιατί προβάλλει ως η φωνή της κοινής λογικής".

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σχολίασε επίσης ότι ένα κεντροαριστερό κόμμα που μειώνει τους φόρους και ένα κεντροδεξιό κόμμα που υπόσχεται αυξήσεις επιδομάτων είναι δύο μοναδικές περιπτώσεις κομμάτων που κοντράρουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα που θέλει τα πρώτα να αυξάνουν τους φόρους ώστε το κράτος πρόνοιας να παρέχει περισσότερα και τα δεύτερα να μειώνουν τους φόρους ώστε να μικρύνει ο ρόλος του κράτους. "Είναι μια τρανή απόδειξη ότι τα δύο κόμματα δεν αισθάνονται νοιάζονται μόνο για την επικοινωνία και δεν έχουν κανέναν απολύτως ιδεολογικό προσανατολισμό", σχολίασε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Δείτε το βίντεο: