19 Απριλίου, 2016

Τι και αν η ΝΔ διαμηνύει επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ;

Όλγα Δούρου

Πριν δυο χρόνια πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πολιτική, όχι γιατί περίμενα διορισμούς, θέσεις, αξιώματα, ούτε γιατί είχα οικογενειακή παράδοση στο κόμμα, άλλωστε το Ποτάμι τότε γεννήθηκε, αλλά γιατί ήθελα να παλέψω για ένα καλύτερο αύριο, να βάλω και γω το λιθαράκι μου για μια κοινωνία καθαρή, δίκαια, ίσων ευκαιριών και προπάντων βαθιά δημοκρατική. Πήρα αυτήν την απόφαση γιατί συνειδητοποίησα πως αν δεν παλέψω εγώ για ένα κοινωνικό κράτος, δεν μπορώ να περιμένω από τους άλλους να το κάνουν για μένα και πως όλη η νέα γενιά πρέπει να πάρει αυτήν την απόφαση, γιατί η νέα γενιά είναι άφθαρτη, καινοτόμα, ελπιδοφόρα. Ή μήπως όχι; Γιατί αν κρίνουμε από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, η νέα γενιά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την διαφθορά και την δυσωδία της παλαιάς.΄

Η δημοκρατία εκφράζεται όπως ξέρετε μέσα από εκλογικές διαδικασίες, μέσα από το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, της ισηγορίας, της ισονομίας και είναι συνταγματική υποχρέωση όλων των κομμάτων, να προασπίζονται αυτές τις αρχές και να τις εφαρμόζουν μέσα και έξω από τον κομματικό μικρόκοσμο τους. Και θα έλεγε κανείς μάλιστα, πως οι κομματικές νεολαίες θα πρέπει να έχουν αυτά τα ιδανικά ως αυτοσκοπό τους και όχι να καταργούν τις εκλογικές διαδικασίες για χάριν λιστών. Όχι να διεκδικούν το 40% των Συνέδρων για ελέγξουν εκλογικά αποτελέσματα και να μοιραστούν στη συνέχεια τα καλύτερα κομμάτια τις πίτας. Η ΝΔ άλλωστε αναμένεται να κυβερνήσει στις επόμενες εκλογές, ο Παπαμιμίκος και η παρέα του θα λαμβάνουν αποφάσεις για την έξοδο της χώρας από τη κρίση, για τις μεταρρυθμίσεις, για την πάταξη της διαφθοράς.

Τι και αν ο Μητσοτάκης διαμηνύει επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ; Οι προθέσεις του μπορεί να είναι οι καλύτερες είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό; Η επιλογή του άλλωστε θα γίνει από την ήδη υπάρχουσα δεξαμενή ανθρώπων, εκτός και αν πιστεύουμε πως θα καταφέρει μέχρι την επανίδρυση να φέρει τέτοιο όγκο νέων και αξιόλογων μελών που επιλογή του θα γίνει από αυτούς. Αλλά ακόμα και αν ερχόταν στη Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά νέο αίμα, το πρόβλημα θα παρέμενε μαζί με τους παλιούς, τις τάσεις τους, τις φατρίες τους, τις δολοπλοκίες τους.

Άλλωστε ο αρχηγός της ΝΔ ήξερε όταν διόριζε τον Παπαμιμίκο ως Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής πως εκκρεμούν δυο υποθέσεις εις βάρος του στα δικαστήρια και πως ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, επίσης διορισμένος, είναι επιλογής του.

Πως λοιπόν, θα φέρει το νέο με τόσο σαθρά θεμέλια; Πως ο λόγος του μπορεί να γίνει πιστευτός, γιατί όταν λέμε κάτι για να είναι βάσιμο πρέπει πρώτα από όλα να το υποστηρίζουμε με τις πράξεις μας. Από μεγάλα λόγια και εξαγγελίες έχει χορτάσει ο ελληνικός λαός, ήρθε η ώρα για έργα.

* Η Όλγα Δούρου είναι μέλος των Νέων του Ποταμιού