16 Μαΐου, 2019

Θυμώστε με την υπονόμευση των Ευρωεκλογών από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γιάννης Κωνσταντινίδης, στην εκπομπή "Πόλις, Πολίτης, Πολιτική" του Βαγγέλη Πλάκα στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Καλεσμένος της εκπομπής "Πόλις, Πολίτης, Πολιτική" του Βαγγέλη Πλάκα στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης κάλεσε τους τηλεθεατές "να θυμώσουν με τη λογική υπονόμευσης της διαδικασίας των Ευρωεκλογών από τα δύο μεγάλα κόμματα που απλώς ζητούν να εμποδιστεί η παλινόρθωση της δεξιάς ή να τιμωρηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που τοποθετούν στα ψηφοδέλτιά τους ανθρώπους που απλώς εξαργυρώνουν τη δημοτικότητά τους από άλλον χώρο στην πολιτική".

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι προσέρχεται στις εκλογές με 27 θέσεις για τα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη -από την κλιματική αλλαγή και το ενιαίο αμυντικό δόγμα μέχρι τη νεανική απασχόληση, την ανταλλαγή καινοτομίας και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών- και προτείνει την επιλογή ανθρώπων που ξέρουν να συνεργάζονται με άλλους, όχι απλώς να φωνασκούν και να διεκδικούν. "Η συνέργεια είναι εγγενής ιδιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για αυτό εκεί θα πρέπει να φτάσουν άνθρωποι που ξέρουν και θέλουν να συνεργάζονται".

Καυτηριάζοντας το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι "όσο συχνότερα εκδηλώνονται περιστατικά χυδαίων επιθέσεων του ενός αρχηγού κατά του άλλου και όσο συχνότερα οι βουλευτές αλλάζουν χωρίς καμία ντροπή κόμματα κατά τη διάρκεια της ίδιας κοινοβουλευτικής θητείας, τόσο περισσότερο απωθούνται οι πολίτες από τα δύο μεγάλα κόμματα". Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης αντέτεινε ότι το Ποτάμι δίνει τη μάχη για μια "διαφορετική νοοτροπία στην πολιτική με ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν τη βουλευτική τους έδρα με όρους επιβίωσης, αλλά ως μια μικρή παρένθεση στην κατά τα άλλα πλήρη επαγγελματική τους δραστηριότητα".

Ερωτηθείς για το αν το Ποτάμι επιβαρύνθηκε πολιτικά από τη θέση που εξέφρασε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν για το Ποτάμι η ευκαιρία να αποδείξει την πολιτική του συνέπεια, μια σπάνια πολιτική αρετή. "Το Ποτάμι δεν έχει πει τίποτα διαφορετικό εδώ και πέντε χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή βουλευτές και κόμματα φέρνουν τα πάνω-κάτω από τη μία ημέρα στην άλλη", είπε. Σημείωσε τέλος ότι το ζήτημα της Συμφωνίας θα πρέπει να ιδωθεί μέσα από το πρίσμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της στο διεθνές σκηνικό, οι οποίοι και εκφράζουν αδυναμία κατανόησης της στάσης της ΝΔ επί του θέματος και στηλίτευσε την αφαίρεση της επίμαχης φράσης του κ. Βέμπερ για τη στάση της ΝΔ από το δελτίο τύπου που το κόμμα εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Βέμπερ στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο: