19 Φεβρουαρίου, 2015

Η θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. πρέπει να διασφαλιστεί

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Στον «Αθήνα 9,84» μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη. Η βουλευτής είπε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και μιας δύσκολης». «Όσο κρατούν οι συνεννοήσεις», συνέχισε «διατηρώ το δικαίωμα να είμαι αισιόδοξη. Προς το παρόν καμιά από τις δυο πλευρές δεν έχει διάθεση να σταματήσει τις συνομιλίες».

«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται στήριξη στον δρόμο της λογικής και της νέας επαφής που δείχνει να αποκτά με την πραγματικότητα», πρόσθεσε η κ. Λυμπεράκη, ενώ τόνισε ότι «η θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. πρέπει να διασφαλιστεί και κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να τη διασφαλίσει».

«Η ουσία για εμάς, είναι τα μέτρα που θα πάρουμε για ξεκινήσει ξανά οι οικονομία μας», συμπλήρωσε η ίδια.

Σημείωσε παράλληλα ότι «το Βερολίνο είναι ένας από τους σκληρότερους εταίρους. Είναι όμως και αναληθές αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί 18 χώρες να κάνουν αυτό που θέλει μία, εννοώντας τη Γερμανία. Αυτό που είδαμε είναι ότι καμιά χώρα δεν ήταν με το μέρος μας». «Δεν έχει λοιπόν νόημα να στοχοποιείται το Βερολίνο, όταν αυτό έχει στο πλευρό του το σύνολο των εταίρων», κατέληξε.

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος

Αθήνα 9,84