25 Μαρτίου, 2017

Θεοδωράκης και Κύρκος στην ομιλία Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο

Το Ποτάμι

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος παραβρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη εκδήλωση TOGETHER που διοργάνωσε η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Στην ομιλία του ο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τρόπους που η Ευρώπη πρέπει ξεπερνώντας τις καθυστερήσεις και τα μπλοκαρίσματα που θέτουν οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, να προχωρήσει σε περαιτέρω εμβάθυνση, αφήνοντας πίσω όλους τους δισταγμούς, αναζητώντας τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Μίλτος Κύρκος συναντήθηκαν με την Ντέμπορα Σερακιάνη, αναπληρώτρια γραμματέα του Δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας.

Η κ. Σερακιάνη εκτίμησε ότι ο Ματέο Ρέντσι δεν θα δυσκολευτεί να επανεκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ιταλία αλλά και για την Ελλάδα το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. Όπως είπε η κ. Σερακιάνη πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο οδηγεί ένα μεγάλο τμήμα των Ιταλών, ακριβώς επειδή φοβούνται την ανεξέλεγκτη παρουσία των παράτυπων μεταναστών, στο να στρέφονται προς λαϊκίστικες επιλογές.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος