10 Σεπτεμβρίου, 2015

Θέλουμε μια κυβέρνηση με κορμό λογικούς ανθρώπους

Κώστας Μπαργιώτας

Σε συζήτηση του τηλεοπτικού σταθμού Θεσσαλία TV και στην εκπομπή το «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» με τον κ. Γιάννη Κολλάτο, βρέθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας. Στη συζήτηση έλαβε μέρος και η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο κ. Μπαργιώτας ανέδειξε την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υποτιθέμενη προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας, «αν περιοριστούν οι συντάξεις στα 750€ η χαμηλότερη και στα 2000€ η μέγιστη θα έχουμε εξοικονόμηση στον προϋπολογισμό 6 δις €, η αριστερή κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προστατεύει τους φτωχούς έβαλε έκτακτη εισφορά 6% σε όλους τους συνταξιούχους και κατέβασε την ελάχιστη σύνταξη κάτω από τα 400€. Προφανώς λοιπόν και η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτεται καθόλου τα χαμηλότερα στρώματα».

Σε αναφορά της κας Παπανάτσιου για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής επεσήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει να επιδείξει στην καταπολέμηση της διαφθοράς είναι τα 500εκ€ που έδωσε ο κ. Καμμένος για τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων Orion ηλικίας 35 ετών με απευθείας ανάθεση. Τα 500εκ.€ αντιστοιχούν στο μισό ποσό από αυτό που ζητάτε να πάρετε από τους αγρότες χαμηλού εισοδήματος, που λαμβάνουν επιδοτήσεις κάτω των 12000€».

Τόνισε ιδιαίτερα, το ρόλο του Ποταμιού σχετικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, «δεν θέλουμε να έρθουμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ΝΔ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με κορμό λογικούς ανθρώπους που θα έχουν τον ρεαλισμό και την εθνική συνείδηση να λύσουν τα προβλήματα της χώρας, χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς διαχωρισμούς σε δικούς μας και δικούς σας. Δεν μπορεί το διακύβευμα να συνεχίσει να είναι ποιος θα διορίσει ημετέρους και ποιος θα ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό. Δεν μπορεί να έχετε ξεχάσει τις δηλώσεις σας για την απλή αναλογική τώρα που είστε από την πλευρά του νικητή και χρειάζεστε τις 50 έδρες. Δε μπορεί να παρακολουθεί όλη η χώρα έναν διαγωνισμό για το ποιος θα έχει αυτές τις 50 έδρες ώστε στην αυριανή κατανομή των θέσεων, σε αντιστοιχία με την αναλογία 4-2-1της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, να γίνεται η μάχη ποιος θα έχει το 4 και ποιος το 2».

Τέλος επεσήμανε την εχθρότητα του ΣΥΡΙΖΑ στις μεταρρυθμίσεις και σε οποιαδήποτε αλλαγή στο Δημόσιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρα, θέσεις που είναι ενάντια σε κάθε αλλαγή στο Δημόσιο. Μπορεί να ακούγονται ωραίες οι ευχές για ένα αποδοτικό και αδιάφθορο δημόσιο τομέα, αλλά θα πρέπει να μας πουν κιόλας πως θα γίνει αυτό. Είναι ψέμα ότι η μεταρρύθμιση συνεπάγεται απολύσεις, όπως ισχυρίζονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και τομείς που χρειάζονται κόσμο, χρειάζεται όμως αξιολόγηση, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί σφόδρα, αξιολόγηση που θα οδηγήσει πρωτίστως σε μια αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας στον Δημόσιο Τομέα.

* Ο Κώστας Μπαργιώτας είναι υπεύθυνος του Τομέα Υγείας.