23 Οκτωβρίου, 2018

Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου: Ομιλία Κώστα Μπακογιάννη

Guest Αρθρογράφος

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού "Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου", αναφέροντας μικρές, πικρές, ψηφιακές ιστορίες από την εμπειρία του για να δείξει τις δυσκολίες της ψηφιοποίησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν παραδείγματα όπως αυτό του Λονδίνου που έβγαλε το σχέδιο Χ για την 4η βιομηχανική επανάσταση. Έναν οδικό χάρτη για το πώς μπορεί να δώσει αξία και νόημα στην καθημερινότητα των πολιτών η τεχνολογία. Οφείλουμε να μάθουμε απ’ αυτές τις καλές πρακτικές».

Πρόσθεσε πως πρέπει «να προσαρμοστούμε στα θέλω των πολιτών και όχι στα θέλω τα δικά μας. Αυτά έχουν σημασία. Όλα τα υπόλοιπα απλώς μεγαλώνουν τη γραφειοκρατία» και πρόσθεσε με νόημα πως οι πολίτες θέλουν να ξέρουν πού πήγαν τα λεφτά του, ή  πότε θα πληρωθεί από την Περιφέρεια

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μεγάλο μας στοίχημα είναι η αξιοποίηση της συλλογικής μας ευφυίας. Και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς οι αυτοδιοικητικοί έχουμε μια βασική δουλειά: την διευκόλυνση της καθημερινότητας. Αν ο πολίτης δεν αισθάνεται βελτίωση στην καθημερινότητά του εμείς έχουμε χάσει. Αν δεν τα καταφέρνουμε τότε ‘’ο βασιλιάς είναι γυμνός’’».

*Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.