23 Οκτωβρίου, 2018

Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου: Ομιλία Δημήτρη Παπαστεργίου

Guest Αρθρογράφος

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ξεκίνησε με την παραδοχή ότι πλέον το κινητό είναι ένα εργαλείο για πλήθος εργασιών και λιγότερο λειτουργεί ως τηλέφωνο. Έτσι, κινήθηκε στην ομιλία του σε τρεις άξονες:

Ο πρώτος, η ανάγκη να ψηφιοποιηθεί από την αρχή η λειτουργία του κράτους και όχι απλώς να ψηφιοποιήσουμε υφιστάμενα δεδομένα.  Και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων, με ψηφιακές εφαρμογές που ήδη λειτουργούν (γραμμή πολιτών «20000», νέο σύστημα στάθμευσης, open data κ.α.).

Ο δεύτερος, η χρήση του κινητού ως μέσου άμεσης ενημέρωσης των πολιτών. Αυτά επιτυγχάνονται με σύγχρονη ιστοσελίδα και ενημέρωση για τις εκδηλώσεις στον Δήμο, για προωθητικές ενέργειες, για δραστηριότητες, για τακτικές συζητήσεις – διαβουλεύσεις, για πολιτικές και δράσεις.

Ο τρίτος, ο δημοκρατικός χαρακτήρας του κινητού ως εργαλείου για τα social media. Ξεπερνώντας αγκυλώσεις των παραδοσιακών τρόπων ενημέρωσης, το κινητό προσφέρει χάραξη πολιτικών με αμεσότητα και ουσία (π.χ. με το προσφυγικό και το κάπνισμα στα Τρίκαλα). Ο Δήμος Τρικκαίων κινητο-ποιεί τον πολίτη, κινητο-ποιώντας πρώτα τον εαυτό του, επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου.

Δείτε την παρουσίαση, εδώ

*Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι Δήμαρχος Τρικκαίων.