7 Δεκεμβρίου, 2018

Θέλω ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί γι' αυτή την εικόνα

Ποτάμι

Δείτε το καινούργιο "Θέλω" της καμπάνιας "Θέλω Ποτάμι"

«Εικόνα από το μέλλον της μαχητικής πολιτικής διεκδίκησης» είναι για τον πρωθυπουργό της χώρας η κατεστραμμένη Αθήνα του Δεκέμβρη του 2008! Οι τραυματίες, οι λεηλασίες, οι φωτιές, οι καταστροφές, τα σπασίματα, ο τρόμος που έζησαν οι πολίτες δέκα χρόνια πριν, ερμηνεύονται από τον πρωθυπουργό ως πράξεις αντίστασης κατά «του αυταρχισμού που αναδύεται σήμερα στην Ευρώπη» και ως μέσα «διεκδίκησης μιας κοινωνίας ισονομίας και ισοπολιτείας»!

Η πρωτοφανής αυτή δήλωση έγινε χθες, στην επέτειο των καταστροφών, την ώρα που η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Χανιά βρίσκονταν και πάλι στο έλεος των μπαχαλάκηδων. Η Ελλάδα ζούσε για άλλη μια φορά ένα κύμα τυφλής βίας και ο πρωθυπουργός της τη δικαιολογούσε λέγοντας ότι «ο Δεκέμβρης δεν ήταν μόνο οι φωτιές, οι μολότοφ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και οι εκατοντάδες πολύμορφες συμμετοχικές κοινωνικές δράσεις, σε όλη τη χώρα». Σε ποιες δράσεις αλήθεια αναφέρεται; Ας μας πουν οι κειμενογράφοι του έστω και μια «κοινωνική δράση» που ξεπήδησε από τις στάχτες του 2008, από τις κατεστραμμένες περιουσίες – δημόσιες και ιδιωτικές.

Η πρόκληση επισφραγίστηκε στον επίλογο όπου ο κ.Τσίπρας καπηλευόμενος τη μνήμη του χαμού του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν δίστασε να πει ότι «πάνω στο χώμα το δικό του χτίζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας»!

Ποιους κήπους και ποιες καριέρες; Ας δει τις εικόνες και των χθεσινών καταστροφών, τις βομβαρδισμένες γειτονιές, τους τραυματίες και ας απολογηθεί.

Δείτε περισσότερα "Θέλω" εδώ.