12 Νοεμβρίου, 2017

«Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που λείπουν»

Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εν όψει των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, έστειλε μήνυμα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook σε εκείνους που βρίσκονται στο εξωτερικό και παρά τις δύσκολες συνθήκες, θα βρεθούν κοντά στην κάλπη για να ψηφίσουν.

Δείτε και σχολιάστε τη σχετική ανάρτηση στο Facebook του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που μας λείπουν. Στην Αναστασία στο Εδιμβούργο, τον Παναγιώτη στο Βερολίνο, στον Αναστάση στην Ολλανδία, την Ιόλη στη Βοστώνη, τον Τάκη στη Νέα Υόρκη, την Μυρσίνη στην Ουάσιγκτον, την Σώτη στο Παρίσι, τον Δημήτρη στο Λονδίνο, την Σίλια στο Λουξεμβούργο… Είστε πολλοί εκεί έξω. Πάντα, βέβαια, ήταν πολλοί.

Θείοι, ξαδέλφια, φίλοι. Μόνο που τα τελευταία χρόνια είναι σαν διωγμός. Το παράξενο πια, είναι να μην σκέφτεσαι να φύγεις από την Ελλάδα... Ίσως τα επόμενα χρόνια καταφέρουμε και αντιστρέψουμε αυτή τη ροή. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να έχουμε επαφή. Να σας ρωτάμε και να μας ρωτάτε. Στη Βουλή έδωσα μάχη για να μπορείτε να ψηφίζετε στις εκλογές. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το ήθελαν. Και τώρα, στις εκλογές του νέου προοδευτικού κόμματος το προσπάθησα ξανά. Πάλι όχι. Το ζητήσατε και οι ίδιοι. Ατομικά ο καθένας, οι παρέες, οι πενήντα προσωπικότητες… Οι συνυποψήφιοί μου όμως «το φοβήθηκαν». Οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή αλλάζει. Και συχνά είναι οι τελευταίοι που αλλάζουν. Τέλος πάντων, με τα πολλά στήσαμε κάποιες κάλπες σε αρκετές πόλεις στο εξωτερικό. Την Κυριακή οι περισσότεροι από εσάς θα μπορουν να ψηφίσουν. Θα ταλαιπωρηθείτε ίσως λίγο, αλλά θα ψηφίσετε. Και θα πρέπει να το κάνετε. Το νέο κόμμα δεν πρέπει να το δημιουργήσουν οι μηχανισμοί αλλά οι πολίτες, οι πολίτες του κόσμου.

Εγώ σας υπόσχομαι ότι όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθώ πάντα να βγάζω τα εμπόδια από τον δρόμο της συμμετοχής.

Φιλιά από τη συννεφιασμένη Αθήνα.

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com