26 Ιανουαρίου, 2015

Θα στηρίξουμε την προσπάθεια για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, για κοινωνικό πρόγραμμα και βέβαια να μη γίνουν εκλογές

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αφού τους επεσήμανε ότι είναι η πρώτη συνέντευξη πολιτικού αρχηγού που γίνεται αυτή τη βραδιά γιατί οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν δεχθεί ερωτήσεις, «και αυτό είναι μια ακόμη πρωτοτυπία του Ποταμιού».

Θα συνεργαστείτε με τον κύριο Τσίπρα;

Είναι νωρίς να λέμε λεπτομέρειες, είπαμε ξεκάθαρα ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη για κοινωνικό πρόγραμμα και βέβαια να μη γίνουν εκλογές. Τώρα πώς θα μεταφραστεί αυτό εξαρτάται και από τον κύριο Τσίπρα και από τις συζητήσεις που θα γίνουν.

Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές;

Είναι ξεκάθαρο,ευρωπαϊκή προοπτική, κοινωνικό πρόγραμμα και δουλειές – δουλειές – δουλειές, δηλαδή ανάπτυξη μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και βέβαια δικαιοσύνη.

Σε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα συμμετέχετε;

Να δούμε πρώτα εάν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση και μετά σε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πάντως δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές και με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τις εκλογές και σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θέλει να αποφύγει τις εκλογές όλη η Ελλάδα, όλη η κοινωνία. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην έρθουν εκλογές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε σε λύσεις που πάνε τη χώρα πιο κοντά στον πάτο.

Μιλήσατε, με τον κύριο Τσίπρα θα μιλήσετε;

Και βέβαια Θα μιλήσουμε.

25 Ιανουαρίου 2015