18 Σεπτεμβρίου, 2017

«Τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια δεν ταιριάζουν σε ανοικτούς προοδευτικούς χώρους»

Γιώργος Μαυρωτάς

Η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του προοδευτικού μεσαίου χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενοποιημένος φορέας που θα παίξει τον ρόλο του πρωταγωνιστή και όχι του κομπάρσου, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα, υποστήριξε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1 με τους Θάνο Σιαφάκα και Νίνα Κασιμάτη.

Επισημαίνοντας, τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ως προς το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τόνισε πως το Ποτάμι επιθυμεί να διευκολυνθούν να πάρουν τον λόγο και αποστασιοποιημένες ομάδες όπως οι Έλληνες του εξωτερικού, οι νέοι και τα Α.με.Α. Απέρριψε ως μη πρακτική τη διαδικασία τύπου face control που επιθυμεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ, εκτιμώντας πως θα αποθαρρύνει τον κόσμο από το να ψηφίσει, καθώς και τα επιχειρήματα της ΔΗ.ΣΥ περί κινδύνου πλαστοπροσωπίας, αποδεχόμενος τις γνώμες των τεχνοκρατών.

Προέβλεψε πως θα υπάρξει τελικά συμφωνία, λόγω της σπουδαιότητας του εγχειρήματος, μολαταύτα υπενθύμισε πως στην πρόσφατη ΜΕ.ΣΥ.Α του Ποταμιού το ζήτημα τέθηκε ακόμα και ως κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή του κόμματος στη διαδικασία. Απέρριψε την επιστροφή στην εποχή των σταυρωμένων ψηφοδελτίων που δίνοντας στον παππού και στη γιαγιά, κρίνοντας πως τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τον προοδευτικό ανοικτό μεσαίο χώρος που φιλοδοξούν να αποτελέσουν οι δυνάμεις του εγχειρήματος.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος σε θέματα εκπαίδευσης. Απέρριψε τη λογική αντιμετώπισης της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων ως νεοφιλελεύθερου μέτρου, καθώς ακόμα και η Βόρεια Κορέα διαθέτει. Έκρινε πως, πέραν της δημιουργίας των μη κρατικών, πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των δημοσίων Πανεπιστημίων με τη δημιουργία αγγλόφωνων προγραμμάτων, ώστε και η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τη διάχυση φοιτητών από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ε.Ε. που θα προκύψει ως συνέπεια του Brexit. Κλείνοντας τόνισε πως πρέπει να εκμεταλλευθούμε ως χώρα όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Δείτε το απόσπασμα:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής