18 Ιουνίου, 2015

Τα ουσιαστικά προβλήματα θα τεθούν μετά τη συμφωνία

του Θανάση Σκόκου Αυτήν τη στιγμή, μία συμφωνία δεν θα είναι μακρόπνοη. Ας την πούμε γέφυρα με στόχο να περάσει αυτή η ασφυξία. Τα ουσιαστικά προβλήματα είναι μπροστά μας.

Ο Θανάσης Σκόκος, πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής και του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Φάνη Παπαθανάσιου και τη Μάριον Μιχελιδάκη (Πρωινή Ενημέρωση) εστίασε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η χώρα μετά την επίτευξη της συμφωνίας, όταν αυτή επιτευχθεί.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκόκος ανέφερε: “Σε ότι αφορά το χρόνο είμαστε στο 'και πέντε'. Ο πολύτιμος χρόνος που έχασε η κυβέρνηση, είχε αντίκτυπο και στη διαπραγματευτική της ικανότητα. Αν επιτάχυνε η κυβέρνηση και επεδίωκε μία συμφωνία το Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που θα επιτευχθεί τώρα. Αυτήν τη στιγμή, μία συμφωνία δεν θα είναι μακρόπνοη. Ας την πούμε γέφυρα με στόχο να περάσει αυτή η ασφυξία. Τα ουσιαστικά προβλήματα είναι μπροστά μας. Θα σας πω το εξής: Ακόμη και αν χαριστεί το σύνολο του χρέους, τα δομικά προβλήματα που έχει η ελληνική οικονομία θα είναι πάντα μπροστά μας. Για αυτό λέμε και εμείς ότι θα την ψηφίσουμε, γνωρίζοντας ότι θα είναι σκληρή, διότι πρέπει να περάσουμε στο επόμενο, ουσιαστικό στάδιο: να αλλάξει η χώρα, να αποκτήσει μόνιμο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, να μπορεί να παίξει το ρόλο της και στην αλλαγή της Ευρώπης. Υπάρχουν δυνάμεις στασιμότητας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και, βέβαια, να περάσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων. Να αποκτήσουμε ένα ουσιαστικό Δημόσιο, μία γρήγορη δικαιοσύνη και αποτελεσματική, δουλειές, επενδύσεις. Γιατί χρειάστηκε πέντε μήνες η κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι ήταν εντάξει η σύμβαση γα τα αεροδρόμια; "

[youtube id="7RxuBS2Sc-s"]

* Ο Θανάσης Σκόκος είναι πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής και του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης
18 Ιουνίου 2015, ΕΡΤ