2 Ιούνιος, 2016

«Τα νησιά, ο τόπος μας χρειάζονται ανάπτυξη και όχι νέους φόρους»

Ποτάμι

«Και αυτή η αξιολόγηση έχει καταντήσει βραχνάς. Όπως έχουμε πει έπρεπε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα και αυτό θα μπορούσε να γίνει αν η κυβέρνηση είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την χώρα. Έστω και έτσι όμως πρέπει να τελειώνουμε με την αξιολόγηση και να προχωρήσουμε. Τα νησιά, ο τόπος μας χρειάζονται ανάπτυξη και όχι νέους φόρους» δήλωσε για την αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Σάμου, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία.

Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για χθεσινά επεισόδιά μεταξύ μεταναστών στο hotspot της Μόριας ανέφερε: «Φοβάμαι ότι δεν είναι οι μετανάστες που λιάζονται αλλά είναι η κυβέρνηση που αδιαφορεί. Δυστυχώς αυτά που συμβαίνουν ήταν αναμενόμενα. Δεν υπάρχει σχέδιο και δεν υπάρχει συντονισμός. Υπάρχει όμως χρόνος, έστω και τώρα, να προχωρήσουμε σε εθνικό σχεδιασμό για την μετανάστευση και την προσφυγιά. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ας τις μελετήσουν και ας προχωρήσουν. Ας το κάνουν όμως τώρα»

samos

samos

Τον Σταύρο Θεοδωράκη στο αεροδρόμιο υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελοπουλος και το τοπικό στέλεχος του Ποταμιού Μανώλης Καρμανιώλος. Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη έφτασε στο νησί και ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.