14 Μαΐου, 2019

Τα μεγάλα κόμματα θέλουν τους πολίτες πελάτες ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο τους

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη, στην εκπομπή της ΕΡΤ “Ο δρόμος προς την κάλπη” με τον Γιάννη Δάρρα.

“΄Οσο τα κόμματα εξουσίας βλέπουν τους πολίτες ως πελάτες, όσο υπάρχει το κομματικό κράτος, τα γαλάζια, τα πράσινα, τα αριστερά παιδιά, δεν θα έχουμε ούτε ανάπτυξη, ούτε θέσεις εργασίας, ούτε μείωση φόρων και εισφορών”, επισήμανε η Κατερίνα Μπακογιάννη στην εκπομπή της ΕΡΤ “Ο δρόμος προς την κάλπη” με τον Γιάννη Δάρρα. Συμπλήρωσε δε πως η στερεοτυπική αντίληψη των μεγάλων κομμάτων που διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί τους πολίτες, γίνεται με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου τους.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί επταήμερης εργασίας, τόνισε πως το Ποτάμι μιλάει για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι για επταήμερη εργασία και αντιπαρέβαλε την ατζέντα Μακρόν που είναι “ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει, αυτή την στιγμή, στην Ευρώπη”, με προτάσεις που ευνοούν την Ελλάδα όπως το ενιαίο αμυντικό δόγμα, η φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών και το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας.
Στον αντίποδα των θετικών προτάσεων, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την έλλειψη ουσιαστικών θέσεων και η ΝΔ με τη συντηρητική της στροφή, καταδεικνύοντας πως σε αυτές τις ευρωεκλογές “το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα χωρίς αστερίσκους, είναι το Ποτάμι”. Γι’αυτό κάλεσε τους πολίτες να το στηρίξουν τόσο για το καθαρά ευρωπαϊκό του ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από βιογραφικά ικανών και γνωστικών ανθρώπων, όσο και για το όραμα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Τέλος, είπε πως η κρίση έχει ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα αφού “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεωκόπησαν την χώρα με τις πρακτικές τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια”. Καταλήγοντας υποστήριξε πως οι 18χρονοι έχουν γυρίσει την πλάτη στον στείρο πολιτικό λόγο και το πολιτικό σύστημα, εξέφρασε ωστόσο, την αισιοδοξία της πως “παρ’ όλ’ αυτά οι νέοι δείχνουν να ακούνε το Ποτάμι και ελπίζουμε πως θα το ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους και θα το στηρίξουν”.

Δείτε το βίντεο: