26 Ιούνιος, 2015

Τα υφεσιακά μέτρα είναι προτιμότερα από την απόλυτη καταστροφή του Grexit

Σπύρος Δανέλλης

Με αφορμή την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ο Σπύρος Δανέλλης συμμετείχε την Πέμπτη το βράδυ στην εκπομπή «Η Επόμενη Ημέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο κανάλι ACTION 24.

«Αφού χάθηκε ένα πεντάμηνο εξαιρετικά κρίσιμο και αποδείχθηκε ότι η διαπραγματευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα και από τη στιγμή που το κύριο μέλημα του κ. Τσίπρα όλο αυτό το διάστημα ήταν το πώς θα διαπραγματευτεί με τις συνιστώσες του, βρισκόμαστε πια με την πλάτη στον τοίχο» επισήμανε.

Αποτέλεσμα των παραπάνω αποτελεί το ότι είναι εξαιρετικά δυσοίωνα για τη χώρα, τα όποια σενάρια φαίνονται στον ορίζοντα.
«Η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης θα διδάσκεται στο μέλλον ως παράδειγμα προς αποφυγή με κύριο υπαίτιο τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος έδωσε πάτημα στις δυνάμεις που θέλουν να απαλλαγούν από το βαρίδι της Ελλάδας στο να μας οδηγήσουν σταδιακά σε ένα Graccident και ένα Grexit».

«Η αναποτελεσματικότητα και η έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης είναι έκδηλη από τη στιγμή που οι προτάσεις που κατέθεσε στις Βρυξέλλες είναι εξίσου υφεσιακές, οριζόντιες και μη αναπτυξιακές με αυτές των προκατόχων της. Παρόλα αυτά, Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία, γιατί ακόμη και τα υφεσιακά μέτρα είναι προτιμότερα από την απόλυτη καταστροφή του Grexit».

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας

26 Ιουνίου 2015, Action24