29 Απριλίου, 2018

Τα 3 σημαντικά πεδία είναι η Δημόσια Διοίκηση, η Φορολογία και η Δικαιούνη

Ποτάμι

Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με Δράση» του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού «Π στο τετράγωνο - Πρόοδος στην Πράξη» και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας, ξεκινώντας από την απονομή του τίτλου της υποναυάρχου επί τιμή στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. «Πρόκειται περί καπηλείας» σχολίασε ο Δημήτρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε πως αυτός που απονέμει κατόπην εορτής αυτή την τιμή «προσπαθεί να πάρει κάτι από τη δόξα και την αίγλη αυτού του προσώπου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και συζητήθηκε το θέμα της δημόσιας ασφάλειας και συγκεκριμένα η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίον του Άρεως, το οποίο ο κ. Καρκατσούλης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «χαμαιτυπείο». Σχολίασε, δε, πως δεν είναι λογικό να βρίσκεται η προτομή μιας τόσο μεγάλης προσωπικότητας την οποία θέλουμε υποτίθεται να τιμήσουμε σε αυτό το πάρκο που είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Στην πορεία της εκπομπής τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα οικονομίας και συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα προσδοκώμενα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και τα αντίστοιχα πλεονάσματα που τελικά προέκυψαν. Στο σημείο αυτό, ερωτηθείς ο κ. Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά πως ««Τα λάθη του 2015 θα τα πληρώνουμε για δεκαετίες» ενώ τόνισε πως οι υποσχέσεις Τσίπρα περί εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια είναι ψέματα και έχουν την ίδια αξιοπιστία που είχε και τι πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Σε σχεση με τις εξασφαλίσεις του κράτους για πληρωμή των χρεών και την αύξηση των συμβασιούχων, ο κ. Καρκατσούλης είπε πως έχουμε «ένα κράτος που έχει τα προβλήματα που έσερνε από το παρελθόν» και αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε πως υπάρχουν 3 πολύ σημαντικά πεδία στα οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και αυτά είναι «η Δημόσια Διοίκηση, η Φορολογία και η Δικαιούνη»

Δείτε τα βίντεο:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού «Π στο τετράγωνο - Πρόοδος στην Πράξη»

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού