27 Αύγουστος, 2015

Συζήτηση για τους πρόσφυγες που περνούν από την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Η Ελλάδα που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου και αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι απαράδεκτο να είναι απούσα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπρεπε να εξασφαλίσει την παρουσία.

Δείγμα της ανυποληψίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και της τεράστιας ανικανότητας της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός, ότι τη στιγμή που η Ελλάδα κατακλύζεται από στρατιές μεταναστών και προσφύγων, είναι απούσα από τη διάσκεψη που γίνεται στη Βιέννη με οικοδεσπότη τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν και με την παρουσία της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων., στην οποία το μεταναστευτικό αποτελεί το κύριο θέμα.

Στη Διάσκεψη θα συζητηθεί η αυξημένη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και την Ιταλία μέσω των δυτικών Βαλκανίων. Η Ελλάδα που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου και αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι απαράδεκτο να είναι απούσα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπρεπε να εξασφαλίσει την παρουσία. Το γεγονός ότι δεν εκλήθη η χώρα μας πέρυσι στη Διάσκεψη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, αφού την φετινή χρονιά το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ευθύνη έχουν επίσης και οι διοργανωτές Αυστρία και Γερμανία που θα έπρεπε να έχουν προσκαλέσει την Ελλάδα. Αλλά ο κ.Τσίπρας έχει άλλες έγνοιες και δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά. Είναι απασχολημένος με τους μικροκομματικούς τακτικισμούς του.

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων

27 Αυγούστου 2015