19 Απριλίου, 2019

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ευθύνονται για την απελπιστική αδιαφορία των πολιτών για τις Ευρωεκλογές

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάννης Κωνσταντινίδης στον ρ/σ Αθήνα 98,4 και στον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο

"Το λέγανε οι πίνακες και τα ποσοστά που διάβαζα στις δημοσκοπήσεις μου, αλλά είναι αλλιώτικο να συναντάς την αίσθηση αδιαφορίας και τη δήλωση εκλογικής αποχής στις πλατείες που μοιράζεις φυλλάδια ως υποψήφιος", δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο του Αθήνα 984 και στον Άρη Τόλιο.

Σχολιάζοντας το αναμενόμενα υψηλό ποσοστό αποχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης απέδωσε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ που αντιμετωπίζουν την ευρωκάλπη ως δημοσκόπηση που θα καταγράψει το πόσο ανεπιθύμητος είναι ο αντίπαλός του καθενός ή στο ΚΙΝΑΛ που την αντιμετωπίζει ως την πολυπόθητη στιγμή που θα γράψει επιτέλους το διψήφιο ποσοστό. "Κανείς τους δε μιλά για το θεσμικό μέλλον της Ευρώπης και αυτό καθρεφτίζεται και στις επιλογές υποψηφίων τους. Ανθρώπους με εκτόπισμα στον ευρύτερο χώρο του τηλεοπτικό θεάματος, αλλά χωρίς την παραμικρή γνώση των ευρωπαϊκών δυσλειτουργιών ή των ευρωπαϊκών ευκαιριών".

Στην ερώτηση σύγκρισης της εικόνας του ελληνικού προεκλογικού τοπίου με το ευρωπαϊκό, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι η μεγάλη αποχή είναι κοινό στοιχείο σε Ελλάδα και Ευρώπη. "Η αποχή μαρτυρά την αδυναμία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος να θέσει στο δημόσιο διάλογο τα μεγάλα ζητήματα της κατεύθυνσης ή της έντασης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι πολίτες αισθάνονται αδύναμοι να ασκήσουν πολιτικό έλεγχο σε αυτούς που εκλέγουν στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να διαφωνούν και να αναβάλουν τις αποφάσεις τους για τα 'μεγάλα'. Αντίθετα, στα ΄μικρά', όπως η πιστοποίηση υπηρεσιών ή η χρήση πλαστικής σακούλας η Ευρώπη τα καταφέρνει. Όμως αυτά δεν είναι αρκετά για να φέρουν κάποιον στην κάλπη", σημείωσε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Τέλος, μιλώντας για τη διαφορετικότητα της πλατφόρμας Μακρόν, με την οποία το Ποτάμι συντάσσεται, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό σχέδιο που βάζει στο κέντρο της πολιτικής την ισότητα ευκαιριών, γιατί αυτή μόνο μπορεί να φέρει την ελευθερία επιλογών. "Μόνο με την ισότητα ευκαιριών, οι άνθρωποι μπορούν να προσηλωθούν ελεύθερα στα όνειρά τους", προσέθεσε τονίζοντας ότι αυτό είναι και το ιδεολογικό μήνυμα του Ποταμιού.

Ακούστε το ηχητικό: