15 Μαρτίου, 2017

Στο Ποτάμι, όσο είμαστε χρήσιμοι θα είμαστε παρόντες

Νίκος Νυφούδης

Συνέντευξη του υπεύθυνου του τομέα Εξαγωγών Ν. Νυφούδη και Γραμματέα Β' Θεσσαλονίκης στον 102 fm της ΕΡΤ3

Τις προτεραιότητες και το κλίμα που επικρατεί λίγο μετά τα τρίτα γενέθλια του Ποταμιού σχολίασε ο τομεάρχης Εξαγωγών του κόμματος και Γραμματέας Β' Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, με αφορμή τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του κινήματος το Σαββατοκύριακο.

«Το Ποτάμι ήρθε ως μία ανάγκη της κοινωνίας να εκφραστούν οι άνθρωποι που δεν ήταν στην πολιτική μέχρι τώρα, να εμπλουτίσουμε το πολιτικό σκηνικό και να επιτελέσουμε έναν σημαντικό ρόλο ως φωνή λογικής», τόνισε ο κ. Νυφούδης, αναφέροντας ότι το κόμμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται το Ποτάμι τον τελευταίο καιρό, ο τομεάρχης Εξαγωγών επεσήμανε ότι τα κόμματα εξουσίας χάσανε τη λογική διότι η εξουσία είναι γλυκιά, αλλά το Ποτάμι προσφέρει μια διαφορετική φωνή. «Στο Ποτάμι δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι ξέρουμε τα πάντα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε διάθεση εξουσίας μπορούμε πιο εύκολα και καθαρά να δούμε το λογικό. Όσο είμαστε χρήσιμοι θα είμαστε παρόντες» σημείωσε ο Νίκος Νυφούδης.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες με άλλες πολιτικές κινήσεις, ο κ. Νυφούδης ξεκαθάρισε ότι «δεν λέμε ότι όλο το παλιό πολιτικό σύστημα και οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα παραδοσιακά κόμματα είναι κακοί», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «δεν αποκλείω μια συνεργασία με ανθρώπους, αλλά αποκλείω μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά. Αν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει, αν θέσει διαφορετικά δεδομένα, θα δούμε».

Σε ό, τι αφορά στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Νυφούδης τόνισε ότι εξυπηρετούν τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι αστείο να συζητάμε για δημοσκοπήσεις που απευθύνονται στο θυμικό και όχι στη λογική. Όταν θα προκύψουν εκλογές, τότε ο ελληνικός λαός με τη λογική θα αποφασίσει και θα κρίνει αν στην επόμενη Βουλή πρέπει να είναι μία δύναμη λογικής σαν το Ποτάμι, χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για να είναι».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

* Ο Νίκος Νυφούδης είναι υπεύθυνος του τομέα Εξαγωγών