26 Απριλίου, 2014

Στο πλευρό των τσιγγάνων του Δροσερού

Ποτάμι

Για τα προβλήματα των Ρομά μίλησαν στην πρωινή τους συνάντηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Μαρία Δημητρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, και η Σαμπιχά Σουλεϊμαν, πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα του καταυλισμού του Δροσερού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκη απαντώντας στα ερωτήματα δημοσιογράφων της Ξάνθης είπε:

"Ήταν μια φιλική συζήτηση με μια παλιά γνώριμη για τα προβλήματα του καταυλισμού. Οι Ρομά, οι τσιγγάνοι όπως τους λέμε αιώνες τώρα στην Ελλάδα, έχουν σχεδόν παντού τα ίδια προβλήματα. Παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο, οικογένειες χωρίς καμιά κοινωνική ασφάλιση. Γι αυτό στο Ποτάμι συμμετέχει από την πρώτη στιγμή η Μαρία Δημητρίου, μια γυναίκα που έχει αγωνισθεί για τα δικαιώματα των Ρομά. Η Μαρία και η Σαμπιχά ξέρουν λοιπόν τι πρέπει να γίνει. Το παλιό κομματικό σύστημα όμως αντιμετωπίζει τους Ρομά με την υπεροψία που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες. "Φύγε εσύ - έλα εσύ", ό,τι συμφέρει τους υπερφίαλους κομματικούς μηχανισμούς. Το κομματικό συμφέρον άλλωστε είναι πάνω απ' όλα, ακόμη και από την αξιοπρέπεια και τη ζωή μιας γυναίκας". Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου αν η Σαμπιχά Σουλεϊμάν θα είναι υποψήφια με το Ποτάμι είπε ότι άλλο οι φιλίες και άλλο τα ψηφοδέλτια, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια για νέα υποψηφιότητα της Ρομά ακτιβίστριας.

Η περιοδεία στη Θράκη, στην οποία συμμετέχει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νίκος Ορφανός, συνεχίζεται με επισκέψεις στα χωριά αλλά και στο παζάρι της πόλης ενώ αύριο έχουν προγραμματιστεί ανοικτές ομιλίες με το κοινό σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.