6 Μαΐου, 2019

Στις «κωλοτούμπες» το Ποτάμι απαντάει με αλήθειες

Κατερίνα Μπακογιάννη

H εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑΣΤ του ΚΟΝΤΡΑ Channel με τον Τάκη Σπηλιόπουλο

«Ως λαός έχουμε εθιστεί στο ψέμα», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑΣΤ του ΚΟΝΤΡΑ Channel με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, αφού, όπως είπε, μοιάζει να έχουμε αποδεχθεί ότι καμία προεκλογική υπόσχεση δεν γίνεται ποτέ πράξη μετεκλογικά. Η μέθοδος της «κωλοτούμπας» δεν είναι καινούρια, είπε και θύμισε παλιά συνθήματα όπως το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και το «θα σκίσουμε τα μνημόνια». Γι' αυτό, υπογράμμισε, το Ποτάμι ξεχωρίζει, καθώς εκείνο που πρεσβεύει από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα συνοψίζεται στο σύνθημα «Αλήθειες Μόνο».

Σε ερώτηση για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, η Κατερίνα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η Τουρκία να παραμένει στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – κάτι που αποτελεί πάγια ελληνική θέση εδώ και δεκαετίες – και εξέφρασε την ανησυχία της για την πρόσφατη διαφοροποίηση Ελλήνων ευρωβουλευτών που είτε ψήφισαν υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είτε απείχαν από την ψηφοφορία, όπως κάποιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ταυτόχρονα, στηλίτευσε την παραδοξότητα της στήριξης της υποψηφιότητας Βέμπερ από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενός ανθρώπου που ζητάει να σταματήσει ο διάλογος της Ε.Ε με την Τουρκία, κόντρα στα ελληνικά συμφέροντα.

Τέλος, επέστησε την προσοχή λέγοντας πως «είναι επικίνδυνο να λέμε πως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για την Ευρώπη», φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βρετανία, όπου η τιμωρητική ψήφος στο δημοψήφισμα, την οδήγησε σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ οι πολίτες φαίνεται πως έχουν μετανιώσει για την ψήφο τους όπως καταγράφεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μία πιο ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, τόνισε, καταλήγοντας ότι το Ποτάμι είναι το μόνο «αμιγώς ευρωπαϊκό κόμμα» με υποψήφιους που γνωρίζουν πώς να επηρεάζουν τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με συγκεκριμένες προοδευτικές θέσεις όπως καταγράφονται και στην ατζέντα Μακρόν.

Δείτε το βίντεο: